>

novosti logo

Piše Novosti

Veterani Domovinskog rata i antifašisti obilježavaju 75. godišnjicu oslobođenja Splita

Povodom 75. obljetnice oslobođenja Splita, Udruga antifašista i antifašističkih boraca grada Splita (UAAB), udruga VeDRA (Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista), uz podršku Zajednice udruga antifašista i antifašističkih boraca Splitsko-dalmatinske županije (ZUAAB), organiziraju tribinu u subotu, 26. listopada, s početkom u 10:45 sati, u hotelu Park u Splitu. Tema tribine je 75. godišnjica oslobođenja Dalmacije i antifašizam danas, a uvodnu riječ će održati predsjednik VIDRA-e Ranko Britvić.

Na diskusiji u trajanju od jednog i po sata sudjelovat će profesori povijesti Branko Dubravica, Dragan Markovina i Aleksandar Jakir te novinar Mladen Krnić. Nakon pauze, u ‘drugoj rundi’ izlaganja sudjelovat će profesori povijesti Drago Roksandić i Hrvoje Klasić te novinar Zdravko Reić. Skup će zatvoriti general HV-a Veseljko Grabričević.

Istog dana u večernjim satima, s početkom u 19 sati, u Multimedijalnom kulturnom centru Split, bit će održan prigodni koncert pod nazivom ‘Pjesme koje se više ne pjevaju’, kao hommage Josipu Hatzeu, Ivi Tijardoviću i Silviju Bombardelliju. Na repertoaru će biti partizanske, savezničke i druge antifašističke pjesme.

Dan ranije, u petak, 25. listopada, s početkom u 18:30 sati, u hotelu Park u Splitu, bit će održana promocija knjige Hrvoja Klasića pod nazivom ‘Bijelo na crno’ na kojoj će govoriti Tihomir Ponoš, Damir Pilić i Davor Sučić.

1/2