Novosti

Politika

VIDEO Transparent SDP-ovki iznervirao Željku Markić

U srijedu su u Saboruj održana dva okrugla stola o rodnoj (ne)ravnopravnosti – jedan u organizaciji Možemo!, a drugi Domovinskog pokreta čije su učesnike SDP-ovke dočekale transparentom "Slobodne i ravnopravne"

Large sdp

SDP-ovke s predsjednikom Peđom Grinom dočekuju sudionike DP-ovog okruglog stola (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Predsjednicu udruge U ime obitelji Željku Markić vidno je iznervirao transparent kojim su je u Saboru dočekale zastupnice SDP-a na kojem je pisalo "Slobodne i ravnopravne". Markić je u Sabor došla povodom okruglog stola u organizaciji Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, na kojem su predstavljena Izvješća o kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini, takozvanih klečavaca.

U istom terminu, također u Saboru, održan je još jedan okrugli stol na sličnu temu, ali potpuno drukčijeg stava “Antirodni pokreti i nasilje nad ženama”. Klub zastupnika i zastupnica Možemo! organizirao je okrugli stol kao odgovor na jačanje antirodnih politika i prijetnji rodnoj ravnopravnosti, a posebice vezano uz nasilje nad ženama i sve glasnijim zahtjevima za deratifikacijom Istanbulske konvencije. Panelistice i panelisti koje će sudjelovati na ovom okruglom stolu su Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Sanja Sarnavka, Zaklada Solidarna, Sanja Bezbradica Jelavić, odvjetnica Autonomne ženske kuće, Ivan Blažević, Zaklada Solidarna i Ivan Tranfić, politički sociolog.

Video možete pogledati klikom na fotografiju.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više