Novosti

Kronika

Видoвдaн у Пoгaнцу

Нa крснoj слaви црквe и сeлa oргaнизoвaнa je службa у цркви Св. Гeoргиja у Вeликoм Пoгaнцу кojу je oдржao нaдлeжни пaрoх Брaнислaв Toдoрoвић уз прaтњу вaрaждинскoг свeштeникa Угљeшe Пилингeрa

Large 1

I ove godine u Velikom Pogancu proslavljen je praznik Vidovdan. Na toj krsnoj slavi crkve i sela okupio se veliki broj pravoslavnih vjernika iz koprivničkog, križevačkog, bjelovarskog i drugih krajeva.

Kako i priliči tradiciji, povodom slave organizovana je služba u mjesnoj crkvi Sv. Georgija koju je održao nadležni paroh Branislav Todorović uz pratnju varaždinskog sveštenika Uglješe Pilingera.

- Poslije molitve obavljen je trokratni ophod oko našeg svetog hrama te osveštani slavski kolač i žito. Veliko je zadovoljstvo vidjeti veliki broj vjernika koji su danas došli da se pomole današnjim svetiteljima za zdravlje i napredak u životu, a isto tako i za pokoj duša svih preminulih predaka. Neka je svima srećan praznik i srećna slava svim Pogančanima i svima koji danas slave - rekao je paroh Todorović. Svi posjetioci Velikog Poganca mogli su uživati još u vidovdanskom kramu i zabavi.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više