Novosti

Kronika

Vojnić gradi novu Hitnu

Na kolegiju Karlovačke županije i Općine Vojnić potpisan je sporazum za prvu fazu radova na izgradnji zgrade za koju već postoje tehnička dokumentacija, građevinska dozvola i zemljište na lokaciji stare apoteke u Vojniću

Cw6ea2u8zqr2f94p8ypdfsw7ihu

(foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

U Vojniću je održan zajednički kolegij Karlovačke županije i Općine Vojnić. Tom je prilikom potpisan sporazum između Općine Vojnić, Karlovačke županije i Hitne medicinske pomoći (HMP) Karlovačke županije za prvu fazu radova na izgradnji zgrade HMP Karlovac, ispostava Vojnić.

Za ovaj objekt postoje tehnička dokumentacija, građevinska dozvola i građevinsko zemljište, a radi se o lokaciji stare apoteke u Vojniću. Projekt, pored prostorija ambulante i garaža za vozila Hitne u prizemlju, predviđa i dva stana za doktore. Za prvu fazu radova osigurano je 700.000. kuna od čega je Karlovačka županija osigurala 300.000., a općina Vojnić 400.000. Ukupna vrijednost ovog objekta je 6.175.000. kuna. Radovi bi trebali započeti ove godine i biti dovršeni 2022. Ostatak neophodnih sredstava od 5.475.000. kuna osigurat će se iz nacionalnih sredstava, decentraliziranih sredstava za zdravstvo i evropskih fondova. U realizaciju su direktno uključene Spomenka Đurić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Evropske unije koja je na tu funkciju došla iz Srpskog narodnog vijeća i dr. Maja Grba Bujević, ravnateljica HMP Republike Hrvatske i saborska zastupnica HDZ-a, bivša šefica karlovačke HMP. Općina Vojnić je prije riješila pitanje zemljišta za gradnju te platila projektnu dokumentaciju u iznosu od 150.000. kuna. U prvoj fazi izgradnje će biti srušen postojeći objekt stare apoteke na otkupljenoj parceli te biti urađena priprema za daljnju izgradnju.

Pobrojani su i projekti koje je Općina Vojnić završila ili na njima radi u ovom mandatu, a u koje je i Karlovačka županija na različite načine uključena. Razgovaralo se i o potrebi izmjena i dopune Prostornog plana radi najavljenih investicija, o izradi nove Strategije razvoja Općine Vojnić, o potrebi bolje suradnje Štaba Civilne zaštite Karlovačke županije i Štaba Općine Vojnić te o skorom zajedničkom sastanku Hrvatskih šuma, Županijske uprave za ceste (ŽUC-a), Županije i Općine u cilju rješavanja problema uređenja ceste od Muljave prema Petrovcu, najvišem vrhu Petrove gore.

Kako nam je rekao srpski dožupan Mirko Martinović, u četiri velika projekta preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, iz evropskih sredstava i Intervencijskog plana za šest nerazvijenih općina na području Karlovačke županije, u Vojnić će biti uloženo 67 miliona kuna.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više