Novosti

Kronika

Vrtić od jeseni

Vrtić u Plaškom je smješten u zgradi Osnovne škole Plaški, a za preuređenje i adaptaciju prostora Karlovačka županija je osigurala 482.000 kuna, dok je Općina Plaški za nabavku potrebne opreme osigurala 85.000 kuna

Large 7

Tridesetak predškolaca – Plaški

Nepunih godinu dana nakon prvog sastanka na temu otvaranja dječjeg vrtića u Plaškom, sve je spremno da na jesen taj vrtić bude stavljen u funkciju i službeno otvoren. Tako će tridesetak predškolaca s područja općine Plaški moći u vrtić, a roditelji će im biti sigurni da su im djeca na sigurnom.

Vrtić u Plaškom je smješten u zgradi Osnovne škole Plaški, a za preuređenje i adaptaciju prostora Karlovačka županija je osigurala 482.000 kuna, dok je Općina Plaški za nabavku potrebne opreme osigurala 85.000 kuna. Sve teče prema planu, uređenje i adaptacija prostora su završeni, a sada slijedi opremanje i ograđivanje vanjskog dječjeg igrališta. Prošlog tjedna općinu Plaški posjetili su zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i zamjenik županice iz redova srpske zajednice Dejan Mihajlović. Domaćini su bili načelnik Općine Pero Damjanović i član Općinskog vijeća Ivan Šego.

- Otvaranje jedinica predškolskog odgoja pri osnovnim i područnim školama konkretna je demografska mjera koju provodi Karlovačka županija. Zahvaljujući tom programu, jedinice predškolskog odgoja otvorene su u šest općina koje do sada nisu imale vrtić i time je zbrinuto više od stotinu djece. S otvaranjem vrtića u Plaškom, sve će općine u Karlovačkoj županiji, osim Ribnika, imati osiguran predškolski odgoj, što se pokazalo kao iznimno dobra demografska mjera - kažu u Karlovačkoj županiji.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više