Novosti

Kronika

Vrtić u Plaškom

U osnovnoj školi u Plaškom, otvoren je još jedan dječji vrtić na području Karlovačke županije. Time je ostvaren plan Karlovačke županije da sve općine i gradovi, osim Općine Netretić, imaju dječje vrtiće i predškolski odgoj

Large plaski

Otvorenje vrtića (foto kazup.hr)

U osnovnoj školi u Plaškom, otvoren je još jedan dječji vrtić na području Karlovačke županije. Time je ostvaren plan Karlovačke županije da sve općine i gradovi, osim Općine Netretić, imaju dječje vrtiće i organizirani predškolski odgoj.

Smješten je u dijelu osnovne škole u Plaškom, koji je za tu svrhu obnovljen i rekonstruiran. U vrtić je upisano novih 20 djece s područja Općine. Valja napomenuti da je OŠ Plaški jedina u Županiji koja pod svojom nadležnošću ima dva dječja vrtića, onaj u Područnoj osnovnoj školi u Saborskom i sada ovaj. U njih je ukupno upisano četrdesetak predškolaca. Ukupna vrijednost projekta u Plaškom iznosi skoro 567.000 kuna od čega je 482.000 kuna za uređenje prostora vrtića sufinancirano iz decentraliziranih sredstava Karlovačke županije, dok je 85.000 za opremanje osigurala Općina Plaški.

- Ovo je jedna od najsnažnijih mjera Karlovačke županije usmjerenih na ruralno područje. U 2017. godini od 17 općina, samo njih pet su imale ustrojen obrazovno – odgojni program odnosno vrtić te smo iznimno ponosni što smo ostvarili svoj cilj. U studenom 2019. godine otvorili smo prvi vrtić u Tounju, mjesec dana kasnije u Lasinji, a potom u Saborskom. U kolovozu 2020. godine otvoren je vrtić u Cetingradu, u rujnu u Bosiljevu, a potom i u Krnjaku. Danas, uz iznimnu podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, otvaramo i 7. vrtić po redu - rekla je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više