Novosti

Politika

Završen i treći most na dionici od Branežaca prema Kričkama

Puštanjem u promet mosta preko rijeke Pakre u selu Branešcima 23. avgusta završena je još jedna faza radova u cilju unapređenja infrastrukture u povratničkim selima na području Pakraca

Puštanjem u promet mosta preko rijeke Pakre u selu Branešcima 23. avgusta završena je još jedna faza radova u cilju unapređenja infrastrukture u povratničkim selima na području Pakraca.

Radnici daruvarske Vodoprivrede na ranije izbetonirane temelje postavili su pet nosivih elemenata, a na njima i završni armirano-betonski sloj, nakon čega su uklonili privremeni prelaz preko Pakre koji je omogućavao prelazak rijeke dok most nije završen.

- Na dionici nerazvrstane ceste od Branežaca prema Kričkama prije nekoliko godina umjesto dotrajalih drvenih postavljena su dva nova betonska mosta., a sada je završen i treći. Izgradnjom tog mosta i njegovim puštanjem u promet stvaramo preduslove za daljnje uređenje makadamske ceste na toj dionici, rekao je za Novosti Nikola Ivanović, zamjenik gradonačelnice Pakraca.

Naglasio je dugogodišnji problem prelaska mehanizacije preko trulog drvenog mosta i održavanje nekoliko kilometara dugačkog puta. Osim mehanizacije za održavanja puteva, doskorašnji most je zadavao probleme i za poljoprivredne strojeve, kao i kamione za prijevoz drvne građe jer je bio zabranjen prelazak vozilima težim od pet tona. Ova cesta povezuje nekoliko sela i njome se osim lokalnog stanovništva koriste i vikendaši, poljoprivrednici, lovci i šumski radnici, tako da novi most mnogo znači velikom broju ljudi, jer će saobraćaj biti brži i sigurniji, rekao nam je Ivanović.

Radove su financirale Hrvatske vode, dok je Grad Pakrac osigurao sredstva za izgradnju privremenog prelaza.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više