Novosti

Politika

Zekanović uređuje CARNET

"Pokažite svoju podršku LGBTQ+ zajednici i svima gdje god se nalazili", pisalo je u poruci koja je uzbudila zastupnika Hrvoja Zekanovića, inače nastavnika geografije, što ga je nagnalo da traži od Vlade očitovanje o "korištenju školskog sustava za izlaganje djece neprimjerenim seksualnim sadržajima"

Large zekanovic foto

Hrvoje Zekanović (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

Saborski zastupnik iz redova Suverenista Hrvoje Zekanović nedavno je postavio zastupničko pitanje Vladi da mu objasni zašto dopušta "indoktrinaciju djece LGBTIQ ideologijom" od strane Canve, online grafičkog editora za izradu infografika i postera. Iz Vlade mu je odgovoreno da je CARNET (Hrvatska akademska i istraživačka mreža) već blokirao sporni Canvin informativni bilten (iliti newsletter). Zekanović je također ustanovio da su u školskim e-mail sandučićima osnovnoškolaca pronađene poruke Canve koje pozivaju djecu na LGBTIQ aktivizam, pod naslovom "Zauzmite se za ono u što vjerujete". "U nastavku poruke od Canve djeci se nude šareni, besplatni LGBTIQ predlošci i pozivaju se osnovnoškolci da kreiraju internet LGBTIQ sadržaje i pridruže se na društvenim mrežama LGBTIQ grupama potpore", naveo je Zekanović.

"Pokažite svoju podršku LGBTQ+ zajednici i svima gdje god se nalazili", pisalo je u poruci koja je uzbudila ovog zastupnika, inače nastavnika geografije. To ga je nagnalo da traži od Vlade očitovanje o "korištenju školskog sustava za izlaganje djece neprimjerenim seksualnim sadržajima te da ih se poziva na LGBTIQ aktivizam na društvenim mrežama i indoktrinaciju ideologijom nespojivom s vrijednostima njihovih obitelji, naravno bez znanja roditelja". On je izrazio zabrinutost što CARNET ne daje roditeljima mogućnost prijave zloupotrebe školskog sandučića njihovog djeteta, pa je CARNET-u osim učitelja mogu prijaviti samo djeca sama. "To nije prihvatljivo, jer djeca nemaju dovoljno iskustvo u prepoznavanju rizičnih situacija i zloporabe njihove e-pošte", podvukao je Zekanović.

Za komentar smo zamolili Franka Dotu iz Zagreb Pridea, organizacije koja se bori za prava spomenute zajednice.

- Ne postoji LGBTIQ ideologija, pa se slijedom toga ne može ni provoditi indoktrinacija - izjavio je kratko Dota.

Naravno, možemo se zapitati da li bi uvaženi zastupnik tako promptno reagirao da su djeca obasipana porukama neke od nama dobro znanih i utjecajnih ideologija u društvu. Najvažnije pitanje glasi: tko ima ovlaštenja i kakva je procedura traženja od CARNET-a da blokira neke pošiljaoce poruka kako bi "štitio" svoje korisnike?

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više