>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše M.C.

Zeleni jubilej

Održana tradicionalna manifestacija NK Petrova gora: Uoči održavanja desete Zelene noći mlađi i stariji seniori NK Petrova gora obišli su grob nekadašnjeg trenera Marka Novkovića

Na nogometnom igralištu u centru Vojnića te u poznatom izletištu na Muljavi prošle subote održana je Zelena noć, tradicionalna manifestacija Nogometnog kluba Petrova gora. U prvoj utakmici su seniori karlovačkog županijskog drugoligaša NK Petrova gora pobijedili PPG Rujevac, drugoligaša iz Sisačko-moslavačke županije rezultatom 3:0. U drugoj utakmici snage su odmjerili mlađi veterani NK Petrova gora, koji su se prije nekoliko godina pod vodstvom trenera Stjepana Štefa Benića plasirali u prvu županijsku ligu, i tim sastavljen od starijih seniora tog kluba, kao i igrača NK Savudrije iz Umaga i Karioke iz Beograda. Za tu momčad, koja je na kraju od mlađih veterana izgubila rezultatom 5:4, zaigrao je Milan Martinović, predsjednik Sportskog društva Srba u Republici Hrvatskoj, osnovanog 30. marta ove godine.

Nikola Eremić, predsjednik NK Petrova gore, u razgovoru za Novosti kazao je da mu je drago što su ugostili prijatelje iz NK Savudrije koji im omogućuju da odrade proljetne pripreme.

- Naš teren, nažalost, nije naročito dobar. Neravan je i kvrgav. Općina je pokušala nešto popraviti, ali nije bilo značajnijeg rezultata. Posebno bih se htio zahvaliti SNV-u koji nam je donirao sredstva kako bismo napravili kompletnu ogradu oko stadiona - rekao je Eremić.

- Financije nam i nisu toliki problem koliko nedostatak igrača. Mnogi su u školi, na fakultetima, poslu širom Hrvatske, a kada dođu kući, moraju pomagati roditeljima u poljoprivredi pa nam je jako teško sastaviti kompletnu momčad za ligaške utakmice. Zato smo ostvarili vrlo loš rezultat u proljetnom dijelu ovogodišnje sezone - dodao je Duško Matijević, tajnik kluba.

Uoči održavanja ovogodišnje jubilarne, desete Zelene noći, mlađi i stariji seniori obišli su grob nekadašnjeg trenera Marka Novkovića, a sam turnir snimao je Antun Mezlić, diplomirani novinar i student režije na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, koji radi na dokumentarcu o životu Srba i Hrvata u Vojniću.

- Zanimljivo je da ovdje postoje dva nogometna kluba i derbi, ali i određena vrsta suživota. To me zainteresiralo i zato smo započeli sa snimanjem. U Vojniću smo bili i za vrijeme godišnjice ‘Oluje’, kada su bosanski Hrvati prema nama bilo vrlo ugodni. I ovdje je ista stvar - rekao nam je Mezlić.

1/1