Novosti

Kronika

Asfaltiranje u Udbini

Skorim završetkom radova na putu koji povezuje naselje Podudbina s naseljima Momčilovića Brdo i Rebići bit će povećana dužina asfaltiranih puteva u ličkoj općini

Uzt7iym7qudxk8c6ffrzm21vdar

Skorim završetkom radova na putu koji povezuje naselje Podudbina s naseljima Momčilovića Brdo i Rebići bit će povećana dužina asfaltiranih puteva u ličkoj općini Udbina.

- Radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju puta dužine 3,2 kilometra koji povezuje spomenuta naselja počeli su prošli mjesec i trajat će manje od mjesec dana, tako da za koji tjedan možemo očekivati da se put otvori za promet - izjavio je za Novosti Milan Uzelac, zamjenik načelnika općine.

Vrijednost projekta je 2,293.000 kuna, od čega EU osigurava 85 posto sredstava, a država 15 posto. Uzelac je najavio i rekonstrukciju još jedne prometnice duge 600 metara od centra Udbine prema Donjem Lapcu.

- Radovi će početi uskoro, a osim rekonstrukcije puta, gradit će se šetnica i sistem odvodnje na toj dionici, čime će naše mjesto dobiti ljepši izgled - rekao je Uzelac, ističući da ta dva projekta pomažu dijelu stanovnika općine, ali da asfaltiranje u tom kraju ni izdaleka nije gotovo.

- Na području naše općine ima 80 kilometara nerazvrstanih puteva. Ako bi svake godine asfaltirali po nekoliko kilometara, trebalo bi nam 20-30 godina da taj posao privedemo kraju. Isključivo sredstvima iz budžeta naše općine mogli bi asfaltirati tek po nekoliko stotina metara - rekao je zamjenik načelnika Udbine.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više