Novosti

Kultura

Taмбурaши нa турнejи

Бoрoвски тaмбурaши - Дjeчjи тaмбурaшки oркeстaр KУД-a Брaнислaв Нушић и Taмбурaшки сaстaв Дунaвскe зoрe - гoстoвaли су у Удбини, a зaтим и у Moрaвицaмa гдje су глaзбoм униjeли дaшaк рaвницe и трaдициje

Large informator tambura%c5%a1i   %c4%87irilica

Dunavske zore

U suradnji SNV-a, VSNM-a Općine Udbina i Grada Vrbovskog te dvaju pododbora SKD-a Prosvjeta, Dječji tamburaški orkestar KUD-a Branislav Nušić iz Borova te Tamburaški sastav Dunavske zore gostovali su u Udbini, a zatim i u Moravicama gdje su glazbom unijeli dašak ravnice i tradicije. Dječji tamburaški orkestar sastavljen od 15-ak mladih muzičara pokazao je svoje vještine sviranja tradicijskih pjesama iz svoga kraja, ali su se izvrsno snašli i u obradama pop pjesama.

- U punoj dvorani Kulturno-informativnog centra Nikola Tesla u Udbini zvuci tamburice izmamili su osmijehe na lica. Usklađeni, razigrani, sjetni, potakli su stariju publiku da izvuku iz sjećanja poznate stihove i zajedno otpjevaju "Ko te ima taj te nema", "U tem Somboru", "Fijaker stari", ali i Crvenu jabuku, Bajagu, Balaševića… Bilo je to nezaboravno veče toplih emocija, divne sinergije muzičara i publike – kazala je Tatjana Čanković iz Udbine.

Prije nastupa u Moravicama, Borovski tamburaši obišli su Plitvička jezera, a zatim Manastir Gomirje te Hram Sv Georgija. U Domu kulture stvorili su veselu atmosferu za mnogobrojne posjetitelje. Bilo je tu instrumentala, tradicionalnih tamburaških i narodnih pjesama, a mlađi članovi su se pobrinuli da se uključi i malo zabavne, evergrin glazbe. Nakon dvosatnog koncerta imali su priliku posjetiti prostorije Prosvjete gdje su razgovarali o dosadašnjoj i budućoj suradnji.

- Naš Mjesni odbor Moravice s predsjednikom Milanom Mamulom pokrenuo je program suradnje s Opštinom Borovo. Imali smo međusobnu nogometnu utakmicu tako da se i ovo super uklopilo kao jedan od dijelova te suradnje koja će u budućnosti biti još kvalitetnija. Dom kulture bio je dosta popunjen, a program jako zanimljiv. Jako nam je drago da je s naše strane bilo dosta djece u publici što može biti motivacija mladima da se uključe i u naše sekcije – kazao je Milan Vukelić.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više