>

novosti logo

Piše I.T.

Bandić izlazi na slobodu

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu Zdenko Posavec odlučio je da Milan Bandić, osumnjičen u aferi Agram može izaći iz istražnog zatvora nakon što uplati jamstvo, no kad izađe na slobodu neće smjeti obnašati gradonačelničku dužnost, javlja 'Novi list'.

Bandić je za jamčevinu nudio više od 20 milijuna kuna, ali sud je zaključio da je 15 milijuna dovoljno, piše 'Index'.

Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju se može žaliti USKOK, pa će Bandić na eventualni izlazak iz zatvora pričekati još nekoliko dana.

Tužiteljica USKOK-a Ksenija Krizman kazala je da je sudac istrage prihvatio USKOK-ov prijedlog da se osumnjičenicima odredi istražni zatvor, ali je ostavio mogućnost da se svi brane sa slobode uz položene jamčevine koje su veće nego ranije.

- Također, zabranio im je i kontakt sa svjedocima, ali i obavljanje profesionalne djelatnosti - kazala je.

Od osumnjičenih u aferi Agram iz Remetinca su prvi izašli pročelnik Bandićeva ureda Miro Laco, suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz i direktor Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga Ivan Markus. Osim Bandića iza rešetaka su ostali šef Holdinga u ostavci Slobodan Ljubičić, gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, vlasnik tvrtke Bramgrad projekt Branko Mihaljević, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović.

1/1