Novosti

Kronika

Baranja kroz vekove

Pododbor Beli Manastir SKD-a "Prosvjeta", u prostorijama Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru, organizirao je promociju zbornika naučnih radova sa naučnog skupa održanog 2018. u Somboru 

Large 3

U organizaciji SKD Prosvjeta, pododbor Beli Manastir, u okviru proslave 25. godina rada u prostorijama Etnološkog centra baranjske baštine u Belom Manastiru 9. septembra održana je promocija zbornika "Baranja kroz vekove".
Predavač, a ujedno i jedan od autora, prof. Petar Matić predstavio je zbornik naučnih radova sa naučnog skupa koji je održan od 12. do 14. oktobra 2018. godine u Somboru. U zborniku je obuhvaćena baranjska historija kroz radove tridesetak autora, ali sa akcentom na Srbe, od prvog pomena početkom 9. veka u tadašnjoj Ugarskoj, pa do kraja 20. veka.
Na sveobuhvatan i zanimljiv način prof. Matić, koji je bio prvi predsednik pododbora Beli Manastir, prisutne je upoznao sa istorijom Srba na prostoru današnje Baranje. Programu je prisustvovalo dvadesetak članova i gostiju, a među gostima bio je prisutan Aleksandar Nakić, generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više