Novosti

Kronika

Бaрaњскe нajвoлoнтeркe

Признaњa вoлoнтeримa с пoдручja Бaрaњe зa 2021. гoдину. Oвoгoдишњe дoбитницe су Maриja Шимунeк, Дaниeлa Taслиџић Хeрмaн и Рeнaтa Чeтe

Large n7114801z oaza taslidzic  novak  cete  simunek  jelicic  nedic

Dobitnice priznanja

Povodom Međunarodnog dana volontera (5. decembra), "Oazin" volonterski centar (OVC) iz Belog Manastira dodijelio je volonterska priznanja za 2021. godinu volonterima s područja Baranje. Na svečanosti održanoj u Etnološkom centru baranjske baštine priznanja su uručile predsjednica Mirovne grupa Oaza Tanja Novak, "Oazina" projekt-koordinatorica Vesna Nedić i voditeljica OVC-a Ana Jeličić. Ovo je već šesti put da se dodjeljuju takva priznanja, s tim da su izostala prošle godine zbog epidemije koronavirusa. Dobitnica "Nagrade volonterka godine" za 2021. je Marija Šimunek, a dobitnice "Priznanja za volonterski angažman" su Daniela Taslidžić Herman i Renata Čete.

Mariju Šimunek je nominirala Druga srednja škola Beli Manastir, u kojoj radi kao pedagoginja. Nagradu je zaslužila sa svojih 120 volonterskih sati, odrađenih kroz projekt "Čudesna bajka", u koji je uključila učenike, profesore i lokalnu zajednicu, i kroz koji je organizirala humanitarnu akciju za postradale u potresu pod nazivom "Baranja za Petrinju". Daniela Taslidžić Herman, ravnateljica Gradskog kazališta Beli Manastir, dobitnica je prvog "Priznanja za volonterski angažman". Ima 548 odrađenih volonterskih sati, a u volonterskom angažmanu i radu nije ju zaustavila ni vladajuća pandemija. Naprotiv, dok je većina kazališta zatvorila svoja vrata, kod nje se probudio još veći osjećaj za kreativnost i prilagodbu novim uvjetima rada.

Renata Čete dobitnica je drugog "Priznanja za volonterski angažman". Kao nesebičnu i samoprijegornu osobu nominirala ju je Vatrogasna zajednica Baranje, a dolazi iz redova DVD-a Kneževi Vinogradi. Sa svojim gotovo nemjerljivim brojem volonterskih sati na raznim domaćim i inozemnim vatrogasnim akcijama i manifestacijama, te s iskustvom koje nesebično prenosi mlađim generacijama, pravi je primjer volontera – volonterke.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više