Novosti

Kronika

Baranjski suton

Audio-vizualna razglednica "Progresivna odiseja – suton u baranjskim vinogradima Hrvatska 2021.": DJ set sedamdeset minuta prati zadivljujuće prizore kultivirane i divlje prirode snimljene dronom

Large baranjski suton

Mladen Banović na vidikovcu beljskih vinograda

Za turističku delatnost društvene mreže od iznimne su važnosti. Imajući to u vidu, nekoliko mladih entuzijasta iz Kneževih Vinograda odlučilo je budućim turistima prikazati Baranju u nekom novom svetlu.

Po uzoru na neke svetske destinacije početkom marta na svim dostupnim online kanalima u svet je krenula audio-vizualna razglednica "Progresivna odiseja – suton u baranjskim vinogradima Hrvatska 2021.", koja kombinuje atraktivne prikaze prirode Baranje u kombinaciji s kvalitetnom elektroničkom muzikom.

DJ set u trajanju od gotovo sedamdeset minuta prati zadivljujuće prizore kultivirane i divlje prirode snimljene dronom, a video je rezultat saradnje Turističke zajednice Baranja, Udruženja Fantast iz Kneževih Vinograda te saradnika koji su se priključili ideji, uključujući lokalnog DJ-a Mladena Banovića. Udruženje Fantast, na čijem je čelu Vladimir Horvat, okupila je zajednička svest o potrebi udruživanja kreativne energije pojedinaca s ciljem iskorištavanja brojnih potencijala i resursa, od istorijskog i multikulturnog nasleđa, geografske pozicije i razvijenosti turizma. Na njihovu inicijativu nastao je promotivni spot koji je u najvećem delu snimljen na vidikovcu beljskih vinograda, a osim toga u audio-vizualnoj razglednici su i kadrovi Parka prirode Kopački rit te monumentalnog spomenika Pobeda u Batini, slavnog kipara Antuna Augustinčića.

Mladen Banović koji miksa u letnji suton, s pogledom na prekrasne vinograde, bio je logičan izbor jer je ne samo poklonik takve vrste muzike, nego se s njom iz hobija bavi oko petnaestak godina. Mladena Banovića izdvaja to da je on doktor prirodnih nauka koji živi u Paderbornu u Nemačkoj i radi u jednom centru za aeronautiku na optimiziranju komponenti koje se koriste u avionskim motorima. U sklopu doktorskih studija radio je u Parizu, Londonu, Berlinu za Rols-Rojs i Briselu. Najviše ga je, kako kaže, impresionirao Japan zbog poštenja i susretljivosti stanovnika zemlje izlazećeg sunca.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više