Novosti

Društvo

Уручeни "Сунцoкрeти"

Нa oвoгoдишњoj дoдeли нaгрaдa "Сунцoкрeт рурaлнoг туризмa Хрвaтскe" у Цaвтaту, Oсjeчкo-бaрaњскa жупaниja пoнoвo je пoтврдилa нaпрeдaк у рaзвojу туризмa jeр су мeђу нaгрaђeнимa брojни дoбитници сa истoкa Хрвaтскe

Large 3

Dodjela nagrada

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada "Suncokret ruralnog turizma Hrvatske" u Cavtatu, u organizaciji Hrvatske udruge za turizam Klub članova Selo, Osječko-baranjska županija ponovo je potvrdila napredak u razvoju turizma jer su među nagrađenima brojni dobitnici sa istoka Hrvatske.

Opština Kneževi Vinogradi dobitnica je šampionske titule "Veliki zlatni suncokret" kao najbolja hrvatska vinska destinacija, a uz šampionsku titulu još je pet dobitnika s područja Osječko-baranjske županije. Zlatnu povelju u kategoriji "Ruralno-turistički projekti" za projekt razvoja vinskog turizma Zemlja vina dobila je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Zlatnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija stiže restoranu "Čingi lingi čarda" u Bilju, a Zlatna povelja u kategoriji ruralno-turistički projekti s razlogom je dodeljena Prezentacijsko-edukacijskom centru Tikveš u Kopačkom ritu. Zlatna povelja u kategoriji projekti/nosioci zaštićenih i marketinških oznaka dodeljena je "Kući baranjskog kulena" u Belom Manastiru, a brončana povelja u kategoriji tradicijska (moderna) domaćinstva Villi Edl Elegant iz Aljmaša.

Preduzetnici, obrtnici, udruženja, OPG-i, turističke zajednice te jedinice područne i lokalne samouprave takmičili su se u osam kategorija. Suncokret ruralnog turizma Hrvatske je projekt u sklopu kojeg se jednom godišnje ocenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju učesnici ruralnoga turizma.

- Ova uistinu respektabilna nagrada rezultat je višegodišnjeg zajedničkog rada vinara i vinogradara s našeg područja, udruga koje organiziraju manifestacije i potpore koju pruža Općina Kneževi Vinogradi. Poticaj nam je to da i dalje radimo na kvaliteti naše vinske destinacije koju uz struku prepoznaje i sve veći broj posjetitelja - rekao je načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić.

Osječko-baranjska županija poslednjih godina beleži kontinuirani rast u broju posetilaca i noćenja te postaje jedna od najatraktivnijih kontinentalnih destinacija. Tome u prilog govori i ovogodišnja prestižna titula svetske platforme za putovanja Booking.com-a koja je Osječko-baranjsku županiju proglasila najsrdačnijom regijom.

Najviše Suncokreta otišlo je u ruke kandidata iz Zagrebačke županije (njih sedam) ali, iako je Osječko-baranjska dobila jednu nagradu manje, zbog većeg broja zlatnih priznanja i povelja, kao i šampionske titule Zlatni suncokret, koju je osvojila Opština Kneževi Vinogradi, sledeći izbor za nagradu Suncokret održat će se u Osječko-baranjskoj županiji.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više