Novosti

Politika

Boris Milošević zaražen koronavirusom

Premda je bio dva puta cijepljen, potpredsjednik Vlade Boris Milošević pozitivan je na virus, ali se osjeća dobro i radit će od kuće

Large milose foto

Boris Milošević (foto Ivica Galović/PIXSELL)

Boris Milošević, potpredsjednik hrvatske Vlade i bivši predsjednik Srpskog narodnog vijeća, pozitivan je na koronavirus. Nakon što je u subotu ujutro imao blažu temperaturu i druge simptome bolesti covid-19, testirao se i nalaz je pokazao da je pozitivan.

Milošević se osjeća dobro i ima blaže simptome bolesti. Mora ostati u izolaciji, ali će od kuće obavljati svoje dužnosti po preporukama liječnika i epidemiologa, izvijestili su iz Vlade RH.

S obzirom na to da se Milošević, kao i drugi članovi Vlade, prethodno cijepio, podsjetili su da nijedno cjepivo ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni cjepiva protiv bolesti covid-19 te je u vrlo rijetkim slučajevima utvrđena prisutnost bolesti i kod ljudi koji su već primili cjepivo.

To, međutim, poručili su, nipošto ne umanjuje povjerenje u cjepiva ni važnost cijepljenja kao ključnog instrumenta u borbi protiv pandemije koronavirusa, uzimajući u obzir da, prema mišljenju struke i Europske agencije za lijekove, sva odobrena cjepiva djelotvorno štite od težih oblika bolesti i smrtnih ishoda.

Milošević se prema od ranije poznatim informacijama cijepio Pfizerom, a drugu dozu primio je 4. veljače.

Potpredsjednik Vlade od potresa u Petrinji, praktički svaki dan provodi na Baniji, gdje radi na pomoći stanovništvu i obnovi tog kraja.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više