Novosti

Politika

Čuvari revolucije na HRT-u

HRT-ov istraživački magazin Labirint noćas je u novoj sezoni premijerno emitiran u 4:10 sati ujutro. Taj poseban termin dobila je epizoda u kojoj se progovara o političkoj korupciji HDZ-a i HSLS-a

Large hrt

Emisija Labirint na HRT-u 4 (foto Ytb-prtsc)

HRT-ov istraživački magazin Labirint u svojem je 292. izdanju donio teme politizacije novog pokušaja izbora predsjednika Vrhovnog suda, i priču o političkim pritiscima na Adrijanu Cvrtilu, direktoricu kutinske Eko Moslavine, koja je odlučila javno progovoriti o pritiscima da u toj komunalnoj tvrtci zapošljava ljude bliske HDZ-u i HSLS-u.

Emisija je, međutim, umjesto u uobičajenih 21:10 sati, na HRT-u 4 noćas emitirana u 4:10 minuta ujutro, što je termin koji je uobičajeno rezerviran za reprizu emisije. Umjesto Labirinta u prvom je terminu išla repriza jutarnjeg programa i emisija Bez komentara. S HRT-a se još uvijek nisu oglasili o razlozima ovakve promjene termina emitiranja.

- Labirint je jedina emisija unutarnje politike koja se pokušava baviti i istraživačkim novinarstvom. Jučer su kolegice napravile odličnu priču o zviždačici iz Kutine koja prokazuje političku korupciju, te priču o izboru za predsjednika Vrhovnog suda. Emisija je najavljivana kao prva u jesenskoj shemi, i po mojem je mišljenju ponovno neprofesionalno stavljena na četvrti program HRT-a, dok na prvom programu imamo zabavne i poluzabavne sadržaje. Iako je najavljeno da će prvo u programu ići govor predsjednika Zorana Milanovića, nakon vijesti je trebala ići emisija Labirint. Međutim, uredništvo je odlučilo pustiti reprizu jutarnjeg programa umjesto premijere Labirinta. Jednu od rijetkih preostalih emisija koja se zaista bavi novinarstvom premijerno su objavili u 4:10 ujutro - komentirala je za Novosti Maja Sever, novinarka HRT-a i voditeljica Sindikata novinara Hrvatske (SNH).

Situaciju je na svom Facebook profilu komentirao i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Hrvoje Zovko. “U Africi nema gladne djece, a na HRT-u nema cenzure. Ekipa koja se lažno predstavlja da su urednici koji vode program, kuću, emisiju Labirint stavljaju u udarni termin u 4:10 ujutro. Nije zgodno za čuvare revolucije staviti emisiju u normalan termin jer onda postoji mogućnost da se vide nezgodne priče po vlast. Protiv cenzure u bilo koje doba dana i noći. Sram vas bilo!”, napisao je Zovko.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više