Novosti

Društvo

Дaн грaдa

Пoвoдoм Дaнa Бeлoг Maнaстирa прикaзaн je прoмoтивни филм o вeликим инфрaструктурним прojeктимa, пoдручjу друштвeнoг живoтa грaдa тe грaђeвинским прojeктимa и прeдузeтништву

Large informator  dan grada  %c4%87irilica

Svečano u Belom Manastiru

Povodom Dana Belog Manastira 11. novembra, održana je Svečana sednica Gradskog veća. Prikazan je osmominutni promotivni film o tome što je sve urađeno u proteklih godinu dana. Reč je o tri segmenta: velikim infrastrukturnim projektima, području društvenog života grada s naglaskom na aktivnosti u vezi mladih te građevinskim projektima i preduzetništvu.

- U zadnjih nekoliko godina napravili smo više značajnih infrastrukturnih projekata, a sada dovršavamo priču o Poduzetničkoj zoni. S obzirom da je završen Koridor Vc do Belog Manastira, sada imamo izvrsnu prometnu poziciju te želimo raditi na privlačenju investitora u naš kraj.

U budućnosti se želimo okrenuti digitalnom i održivom razvoju te nastaviti raditi za ljude i zbog ljudi, prije svega mlade obitelji, umirovljenike i djecu. Naime, svjesni smo da mladima trebaju zaposlenje, mjesto u vrtiću i smještaj. U novoizgrađenoj stambenoj zgradi rješavamo potonji problem za petnaestak obitelji.

Uz to, snažne napore ulažemo u poticajne mjere gospodarstvu kako bi ljudi imali radna mjesta i razlog ostanka ovdje. S obzirom da nam nedostaje mjesta u vrtićima planiramo ići u njihovo proširenje - kazao je gradonačelnik Tomislav Rob.

Spomenuvši kako je po prvi put na svečanoj sednici Gradskog veća Belog Manastira, potpredsednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga rekla je kako je Beli Manastir multikulturalan grad.

- Zajedničkim radom većinskog i manjinskih naroda u Belom Manastiru vladaju mir i suradnja. To je uvijek potrebno dodatno isticati i zato pozdravljam dobru suradnju Grada s manjinskim zajednicama – rekla je Šimpraga.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više