Novosti

Kronika

Danas se bira zamjenik župana Šibensko-kninske županije

Nakon što je Anja Šimpraga postala saborska zastupnica, ostalo je prazno mjesto dužupana za koje su se kandidirali Ognjen Vukmirović iz SDSS-a i Ilija Krneta iz SDP-a

C490fi5cw8kozwsnicgkcoqwot7

Pravo glasa ima 9680 birača, a glasati se može na 54 biračka mjesta (foto Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL)

Pripadnici srpske nacionalne manjine u Šibensko-kninskoj županiji u nedjelju prijevremeno biraju zamjenika župana iz reda svoje manjine nakon što je to mjesto ostalo upražnjeno jer je Anja Šimpraga (SDSS) podnijela ostavku, s obzirom da je postala saborska zastupnica. Za zamjenika župana kandidiraju se Ognjen Vukmirović iz SDSS-a i Ilija Krneta iz SDP-a.

Pravo glasa ima 9680 birača, koliko ih je bilo bilo upisano u popis birača deset danas prije izbora. Glasati se može na 54 biračka mjesta, najviše u Kninu (11), po šest u Biskupiji i Kistanjama, po pet u Drnišu i Erveniku, četiri u Skradinu. Biračka mjesta otvaraju se u 7 sati, a zatvaraju u 19 sati.

Kao i za parlamentarne, i na nedjeljnim prijevremenim izborima vrijede mjere zaštite od zaraze koronavirusom, objavilo je županijsko izborno povjerenstvo (ŽIP) upućujući općinska i gradska izborna povjerenstva da birači kod glasovanja moraju nositi zaštitne maske. Dođe li na biračko mjesto birač bez maske u izbornom materijalu osigurane su dodatne zaštitne maske za tu potrebu, navodi Županijsko izborno povjerenstvo.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) će u nedjelju u dva navrata objaviti podatke o odazivu birača – u podne i u 17 sati, a prve izborne rezultate u 20 sati, ažurirat će ih svakih 30 minuta.

Župan šibensko-kninski Goran Pauk ima troje zamjenika, svima, pa i onome koji će se izabrati u nedjelju, mandati traju do svibnja iduće godine, kada će se održati redovni lokalni izbori.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više