Novosti

Kronika

Dani srpske kulture: Đurđica Čilić dočekuje Zvonka Karanovića

U petak, u 20 sati, u Preradovićevoj 21. u Zagrebu, u okviru svog "Blind date" književnog programa kod Marka Tomaša, koji se održava kao dio Dana srpske kulture, Đurđica Čilić ugostit će Zvonka Karanovića

Large zvonko karanovi%c4%87  foto by ivan mijatovi%c4%87

Zvonko Karanović (foto Ivan Mijatović)

Nakon što je u sklopu umjetničkog projekta u četvrtak ugostio Gorana Vojnovića i Moniku Herceg, Marko Tomaš u petak, u 20 sati, u Preradovićevoj 21. u Zagrebu, u okviru svog "Blind date" književnog programa koji se održava kao dio "Prosvjetnih" Dana srpske kulture pod motom "Veze Zagreb-Beograd", razgovarat će s beogradskim pjesnikom Zvonkom Karanovićem kojeg će dočekati profesorica i književnica Đurđica Čilić.

Zvonko Karanović rođen je 1959. godine u Nišu. Radio je kao novinar, urednik, voditelj na radiju, DJ, organizator koncerata, trinaest godina bio je vlasnik CD-shopa. Do sada je objavio sedam zbirki pjesama. Preveden je na engleski, grčki, mađarski, bugarski, makedonski, slovenski, slovački, češki, poljski i ukrajinski jezik. Zastupljen je u antologiji New European Poets (SAD, Minnesota, 2008.). Živi u Beogradu.

Đurđica Čilić rođena je u BiH, a živi u Zagrebu gdje je diplomirala polonistiku i kroatistiku, a kasnije i doktorirala. Od 2000. godine radi na Katedri za poljski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu i izvodi kolegije iz povijesti poljske književnosti, prevođenja i teorije književnosti. Piše znanstvene i stručne radove o poljskoj književnosti, prevodi suvremenu poljsku prozu i poeziju. Objavila je znanstvenu studiju o poljskoj poeziji 20. stoljeća "Tri lica autora. Miłosz, Różewicz, Herbert" 2020., i dvije knjige proze "Fafarikul" i "Novi kraj".

Nakon razgovora između novopečenih prijatelja imat ćete prigodu upoznati sudionike preko glazbe koju vole i slušaju. U subotu će, također u 20 sati, Tomaš "sprijateljiti" Svena Popovića i Ognjenku Lakićević. Cjelokupan program Dana srpske kulture možete pročitati ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više