Novosti

Kronika

Dječji božićni koncert u biblioteci ‘Prosvjete’

Svoje muzičko umijeće prikazalo je desetero polaznika ‘Azbuke kroz igru’, kreativne radionice učenja azbuke za djecu predškolskog i školskog uzrasta, koju organizira VSNM-a Grada Zagreba

Desetoro djece, učenika zagrebačkih muzičkih škola, prikazalo je svoje umijeće na Božićnom koncertu upriličenom 22. decembra u dvorani Centralne biblioteke SKD-a ‘Prosvjeta’ u Zagrebu. Mali muzičari su djeca koja inače polaze ‘Azbuku kroz igru’, kreativnu radionicu učenja azbuke za djecu predškolskog i školskog uzrasta koju organizira VSNM-a Grada Zagreba, a nastupili su i njihovi prijatelji. Koncert je organizirala Biblioteka u suradnji sa zagrebačkim pododborom ‘Prosvjete’.

- Povod za okupljanje je uživanje u muzici naše djece - rekla je voditeljica Biblioteke Snježana Čiča, pozdravljajući djecu i njihove roditelje. Nakon toga su Anđelija, Adrian, Dora, Elena, Kaja, Marko, Melina, Greta, Sofija i Vanja, uz voditeljice Vanju i Piju, pokazali umijeća sviranja klaviru, violine, saksofona, harfe i trube, te zasluženo dobili glasne aplauze. Svoj djeci podijeljeni su slatki paketići.

- Značajno je za djecu što su nastupila u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi. Zbog toga su se sada mogla posve opustiti i ne svirati u grču, dok im je inače sve napetije jer sviraju u školi i pred profesorima - rekla nam je Melinina mama Nina Cossetto, pijanistica i voditeljica brojnih zborova, te ocijenila da bi se i najmlađi trebali uključivati u folklorne i pjevačke aktivnosti.

Zadovoljstvo koncertom iskazala je i predsjednica zagrebačkog pododbora SKD-a ‘Prosvjete’, Aneta Lalić, ustvrdivši da su djeca odlično svirala te da će se ovakvi koncerti ubuduće češće održavati, kao i da će djece na njima biti više.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više