Novosti

Kultura

Aplauz za klavir, gitaru i puhače

Na već tradicionalnom koncertu polaznika osnovnih muzičkih škola u Središnjoj biblioteci "Prosvjete" u Zagrebu, svoja umijeća iskazalo je jedanaestero učenika

Large koncert

Djeca su uglavnom svirala klavir, ali i gitaru, obou, flautu i trombon

Povodom Svjetskog dana muzike, u Središnjoj biblioteci SKD-a "Prosvjeta" u Zagrebu 9. juna održan je već tradicionalni koncert polaznika osnovnih muzičkih škola na kojem je svoja umijeća iskazalo jedanaestero učenika, dakako uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Voditeljica Biblioteke Snježana Čiča istakla je da je ovaj koncert, ne računajući izložbe, prvi masovni skup nakon skoro godinu i pol dana, izrazivši uvjerenje da će se situacija oko korone normalizirati i omogućiti održavanje skupova. Uz moderiranje Lene Višnjić, koja je također svirala, slijedio je nastup Marka, Julije, Taše, Marijete, Filipa, Irme, Lole, Kaje, Lucije i Dore. Djeca su uglavnom svirala klavir, ali i gitaru, obou, flautu i trombon. Nakon nastupa podijeljene su zahvalnice i prigodni pokloni za djecu, koja su uz svoja umijeća pokazala i da mogu savladati tremu na javnom nastupu.

Kako su nakon koncerta izjavile Snježana Čiča i njena kolegica Goranka Buljan, ovo iskustvo je važno za učenike muzičkih škola.

- Oni pohađaju različite muzičke škole i svi su imali koncerte u svojim muzičkim školama, a sada su nastupili zajedno pred za njih u velikoj mjeri nepoznatom publikom - rekle su.

Koncert je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba, Ministarstava kulture i medija Hrvatske te Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više