Novosti

Politika

"Dobar Srbin – mrtav Srbin"

U glavnoj šibenskoj ulici već 14 dana stoji SNV-ov plakat postavljen u sklopu kampanje za samopopisivanje stanovništva "Budi e-Srbin" išaran ustaškim grafitima i porukom "Dobar Srbin – mrtav Srbin"

Large plakat

Plakat u Šibeniku (foto Twitter)

Kad već neće nitko od odgovornih, na govor mržnje u Šibeniku upozorio je Domagoj Babić. Ovaj nekadašnji student ekonomije na prestižnom američkom sveučilištu Princeton i analitičar tržišta u njemačkoj korporaciji Wingas na svom Twitter nalogu objavio je status s fotografijom plakata postavljenog u okviru akcije Srpskog narodnog vijeća „„Ne budi samo Srbin, Budi e-srbin" kojim se potiče građane srpske nacionalnosti na samopopisivanje preko interneta. Kako piše Babić, plakat već 14 dana u glavnoj šibenskoj ulici stoji išaran grafitom sa stiliziranim slovom U, natpisom „Ne u Šibeniku“ ispod štampane poruke „Budi e-Srbin!“ i porukom „Dobar Srbin – mrtav Srbin“.

Da cijela priča bude još tužnija, piše Babić, radi se o lokaciji uz osnovnu školu uz košarkaško igralište posvećeno velikom igraču Draženu Petroviću. „14. dan nitko ne trza na huškačke prijetnje na glavnoj (jedinoj) šibenskoj ulici, kraj osn. škole i igrališta/spomenika Draženu Petroviću (sinu Jove milicajca). Gradonačelnik se ode proveze dvaput dnevno, komunalni pročelnik priko puta u slobodno vrime upravlja koš. klubom“, stoji u Babićevoj poruci.

Inače, gradonačelnik Šibenika je Željko Burić iz HDZ-a koji je nakon nedavnih lokalnih izbora većinu u Gradskom vijeću osigurao glasovima dvojice vijećnika Hrvatskih suverenista. Mediji nagađaju da je cijena da Hrvoje Zekanović i njegov stranački kolega podržaju HDZ kontrola nad projektom Batižela odnosno „Novi Šibenik – korak u budućnost“ kojim se predviđa gradnja na prostoru propale tvornice TEF. Društvo Batižela, nastalo podjelom TEF-a, ima čak 300 milijuna kuna kapitala od čega Grad Šibenik ima 68 posto, a Republika Hrvatska 23 posto. Da se Zekanović, inače poznat prije svega po huškačkim istupima u Saboru, ozbiljno primio posla, dokazuje i priča da je prije desetak dana Buriću doveo stanovitog bahreinskog šerifa kao potencijalnog investitora. Burić očito nema vremena reagirati na huškačke prijetnje, a Zekanović s njima ionako nema problema. Dapače…

DODATAK TEKSTU:

U petak je plakat išaran ustaškim pozdravima i govorom mržnje prema Srbima skinut. Točnije, preko njega je zalijepljen novi.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više