Novosti

Kronika

Kрeћe грaдњa друштвeнoг дoмa зa Рoмe у Бeлoм Maнaстиру

Грaд ћe пoкрити трoшкoвe изрaдe прojeктнe дoкумeнтaциje и прeoстaлe трoшкoвe oсигурaнe у прoрaчуну, тe ћe сe приjaвљивaти нa oдгoвaрajућe нaтjeчaje кaкo би oсигурao oстaлa пoтрeбнa срeдствa, a Сaвeз ћe суфинaнцирaти извoђeњe рaдoвa у вриjeднoсти 300.000 кунa

Large n7112302z suzana krcmar tomislav rob potpis ugovora

Suzana Krčmar i Tomislav Rob potpisuju ugovor

U sklopu posjete saborskog zastupnika Veljka Kajtazija romskoj zajednici Baranje, 10. juna ove godine potpisan je Sporazum o sufinanciranju izgradnje društvenog doma u Belom Manastiru. Sporazum je u ime Grada Belog Manastira potpisao gradonačelnik Tomislav Rob, a u ime Saveza Roma u RH "Kali Sara" njegova predsjednica Suzana Krčmar. U 2021. godini planirano je izvođenje radova na domu u bruto-vrijednosti 600.000 kuna, što će u jednakim dijelovima platiti Grad i Savez. Grad će pokriti troškove izrade projektne dokumentacije i preostale troškove osigurane u proračunu, te će se prijavljivati na odgovarajuće natječaje kako bi osigurao ostala potrebna sredstva, a Savez će sufinancirati izvođenje radova u vrijednosti 300.000 kuna.

Na višenamjenskom sportskom igralištu, izgrađenom 2019. godine suradnjom Grada Belog Manastira i SRRH "Kali Sara", odigran je malonogometni turnir na kome su učestvovali Romi iz Osječko-baranjske županije i njihovi prijatelji.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više