Novosti

Politika

General u nemiru

"Opasno se opet igrate protuhrvatskom vatrom... prestani ratno bubnjati, može loše završiti", fejsbučio je Sačić koji je nedavno Hrvatskom saboru iznio optužbe za "širenje neprijateljske i protuhrvatske propagande preko Novosti"

Large pxl 130423 99342266

(foto Robert Anić/PIXSELL)

Nakon što se prepoznao među onima koje je predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac u govoru na Petrovoj gori, održanom na godišnjicu proboja ustaškog obruča u maju 1942., označio kao "prijetnju Hrvatskoj kao i one iz 1941.", zastupnik Suverenista, general u miru Željko Sačić to se potrudio dokazati uobičajeno vulgarnim prijetnjama na fejsbuk profilu.

Pupovcu je poručio da "badava cvili te oživljava i slavi velikosrpsko četničke hrvatske krvopije", a "umjesto da se Srbi pokaju, plate prouzročenu ratnu štetu i zamole oprost od Hrvata, opet ratno bubnjaju." Naveo je da Pupovcu koji da ima bezgraničnu potporu od HDZ-a i Vučića do SPC-a i Možemo-a, te svih aboliranih mrzitelja Hrvata, "samosvjesni, ratno pobjednički hrvatski narod više nikad neće dozvoliti obnavljanje velike Srbije u Hrvatskoj".

Poručio mu je i da Srbi neće uspjeti ponoviti genocid i etničko fašističko  čišćenje Hrvata koji su učinili 1941., pa još i više nakon Blajburga 1945., već su sve to ponovili i nad potpuno razoružanim Hrvatima 1991. godine, jer im to lično Sačić, kao i stotine tisuća hrvatskih domoljuba, sličnih njemu kao "veliko srbima ", nikad više neće dozvoliti. "Loša povijest se ponavlja samo – budalama, a mi nismo budale, niti kukavice", ustvrdio je Sačić, pokazavši ujedno vrhunsku kompetenciju u hrvatskom jeziku i pravopisu.

Priprijetio je Pupovcu da ne izaziva nepovjerenje i ne vraća se u 1941. te da ne zaboravi 1991. "Normalni Srbi u Hrvatskoj nikad nisu bili, a vjerujemo niti nikad neće biti ugroženi. Znadeš dobro da su to samo tebi dobro znani  velikosrbi i deklarirani neprijatelji države Hrvatske, te slobodarskog hrvatskog naroda, kojima se ti uporno namećeš kao vođa i kolovođa" "Opasno se opet igrate protuhrvatskom vatrom... prestani ratno bubnjati, može loše završiti", fejsbučio je Sačić koji je nedavno Hrvatskom saboru iznio optužbe za "širenje neprijateljske i protuhrvatske propagande preko Novosti" te je na ovaj način nastavio kampanju poticanja netrpeljivosti.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više