Novosti

Društvo

Katran i perje: Ghostbuster

Ivo Banac u novom nastavku holivudskog blockbustera: Producenti će ovaj put serijal pretvoriti u istinsku komediju apsurda – radnja će se bazirati na istinitim, ali posve bizarnim događajima u maloj europskoj državi Hrvatskoj, odnedavnoj članici EU-a

Gplxfva1hnuc0m774x1iivovh18

(foto Fotomontaža: Ivica Družak)

Iz Hollywooda stižu ohrabrujuće vijesti za ljubitelje SF komedije osamdesetih. Treći film iz serijala ‘Istjerivači duhova’ čekao se još od drugog dijela snimljenog davne 1989., da bi tek ove godine stigao u kina širom svijeta, gdje je međutim doživio osrednje kritike i 70-ak milijuna dolara gubitka. Nakon ovog omanjeg fijaska, autori franšize odlučili su popraviti štetu, pa najavljuju da su pripreme za četvrte ‘Ghostbusterse’ daleko odmakle. Producenti će ovaj put serijal pretvoriti u istinsku komediju apsurda – radnja će se bazirati na istinitim, ali posve bizarnim događajima u maloj europskoj državi Hrvatskoj, odnedavnoj članici EU-a.

Crne kronike dnevnih novina zabilježile su da je profesor povijesti pod imenom Ivo Banac u jednoj od predavaonica zagrebačkog Filozofskog fakulteta, u ranojutarnjim satima, zatečen s posebnim topom za istjerivanje duhova komunizma. Šokirani noćni čuvar Fabijan J. (63) naišao je na profesora kako mlatara rukama, pokušavajući aktivirati ghostbusting opremu na leđima. U tome nikako nije uspijevao, pa je od napora uspio razderati svoj smeđi sako s kožnim zakrpama na laktima. Fabo je pružio pomoć profesoru, te ga je izvukao između dvije masivne police za knjige iza kojih se skrivao. Povjesničar mu je zahvalio i pritom održao temeljito predavanje posvećeno nečuvenim događanjima u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Prema riječima Ive Banca, koji će u filmu igrati ulogu nikog drugog doli samog sebe, tim fakultetom pokušavaju zavladati mračne jakobinske sile stranačkih milicija, pseudorevolucionara, gubitnika, samozvano društvo vječnih studenata i profesora. Sastaju se u paraustanovi nazvanoj Plenum, gdje im pristupaju rijetki slučajni prolaznici. Svako skretanje s ispravnog puta ovi fanatici kažnjavaju brzo i brutalno. Sile dobra predstavlja mudra, hrabra i sijeda glava dekana Vlatka previše je Previšića. Poučen ranijim nasilnim incidentima kada su visoki i mišićavi filozofi blokirali fakultet, Previše je je bio primoran obraniti čast ustanove postavljanjem fizičke sile u vidu fino odgojenih zaštitara.

- Gospodine Fabijane, ukoliko ne spasimo dekana Previše je, taj uznik bit će bačen vukovima! Ta gdje to molim vas lijepo ima, da studenti i profesori inzistiraju na profilu vodstva Sveučilišta? - zavapio je u magnovenju profesor čuvaru, ne znajući da je dekan već smijenjen te su ga filozofski jakobinci u referadi na brzinu zatukli tvrdim uvezom ‘Kapitala’.

Nećemo do kraja otkriti uzbudljiv zaplet. Oni koji su vidjeli materijal s probnih snimanja kažu da je glavni glumac toliki potencijal da se već kvalificirao među vodeće kandidate za remake ‘Dr. Strangelovea’ i nastavke popularnog ‘Istjerivača đavola’. Pogotovo zato jer u njegovom tijelu još uvijek žive ostaci Mao Zedonga.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više