Novosti

Kronika

Hedlovo putovanje u mladost

Promocija romana novinara i pisca Drage Hedla ‘Vrijeme seksa u doba nevinosti’ održana je u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom, u organizaciji karlovačkog pododbora SKD-a Prosvjeta

1q8mk4msismjyvkqz3z2czz4buz

Publika na promociji

U maloj sali karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom, u organizaciji karlovačkog pododbora SKD-a Prosvjeta, održana je promocija romana novinara i pisca Drage Hedla. ‘Vrijeme seksa u doba nevinosti’ izašao je u maju 2018. u nakladi Ljevak, dok je voditelj književne sekcije prof. Dragan Grubješić podsjetio i na ostala djela Drage Hedla, naglasivši da je ovo četvrta promocija Hedlovih djela u Karlovcu te da je HNK iz Osijeka otkupio autorska prava za dramatizaciju romana ‘Donjedravska obala’, a da je producentska kuća Drugi plan iz Zagreba otkupila prava za snimanje TV-serije po motivima triju Hedlovih romana.

- Mislio sam da je autor ovom romanu dao ovaj naslov iz ironije i da je to alegorija na vrijeme u kojem živimo i na njegov novinarsko-istraživački rad. Ali, nisam bio u pravu, jer zaista se radi o ljubavnom romanu koji po mnogim osobinama liči na krimić. Preporučio bih ga svima koji se žele podsjetiti na maštarije koje mladi proživljavaju u vrijeme adolescencije - rekao je Grubješić. To ga je podsjetilo na prozu u trapericama koja se kod nas pojavila 60-tih i 70-tih godina prošlog vijeka u djelima Zvonimira Majdaka, Alojza Majetića, Branislava Glumca i drugih.

Hedl je rekao da je napisao svojevrsni ‘roman ceste’, a potom je gotovo sat vremena odgovarao na pitanja gledalaca i moderatora, našeg dopisnika Milana Cimeše. Rekao je da će i dalje ‘šiljiti novinarsko pero’, istraživati pozadinu događaja u hrvatskom društvu, ali će također pisati romane.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više