Novosti

Politika

Humanitarna akcija za obnovu opožarene kuće

SNV i Vijeće srpske nacionalne manjine Vrbovskog pokrenuli humanitarnu akciju sakupljanja sredstava za pomoć Bogdanu Petroviću iz Moravica čija je kuća uništena vatrenom stihijom

Šestog travnja, tokom noći, u potpunosti je u požaru izgorjela kuća Bogdana Petrovića u Moravicama. Od kuće, u kojoj je živio s majkom, ostalo je samo zgarište. Kako bi Petroviću pomogli u obnovi kuće, Srpsko narodno vijeće u suradnji s Vijećem srpske nacionalne manjine Grada Vrbovskog, organizirali su humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava. Akcija pod nazivom ‘Moja kuća – moj dom’ počinje danas, 1. lipnja, i traje mjesec dana do 1. srpnja.

Predsjednik VSNM-a Grada Vrbovskog Milan Vukelić ističe da je akcija namijenjena za sve ljude dobre volje koji žele pomoći Bogdanu Petroviću da ponovo podigne krov nad glavom.

- Nadamo se da će se što više ljudi odazvati našem pozivu. Također, očekujemo da vijećnici Vijeća srpske nacionalne manjine u otvoreni fond uplate svoje naknade. Inicijator, Srpsko narodno vijeće, odmah je nakon požara Petroviću doniralo 3.000 kuna interventne pomoći. Kako je zgarište Petrovićeve nekadašnje kuće počišćeno, nadamo se da će ubrzo krenuti u obnovu svojih zidova. Srećom, te dramatične noći kada je požar izbio zbog neispravnih električnih instalacija, domaćin je uspio iskočiti kroz prozor, dok majka nije spavala u kući. Sva Bogdanova ušteđevina i svi dokumenti izgorjeli su u požaru. Iako su vatrogasci brzo stigli, nisu uspjeli spasiti kuću i Bogdan je doslovno preko noći ostao bez svega. Za sada Bogdan i njegova majka žive u stanu svog rođaka. Mi se nadamo uspjehu naše humanitarne akcije i pozivamo sve ljude dobre volje da uplate koliko mogu kako bi Petrovići zimu dočekali u svojoj obnovljenoj kući - kaže Vukelić.

Sredstva se mogu uplatiti na račun, koji je otvoren isključivo za tu svrhu: IBAN: HR0523600001502767154, Zagrebačka banka, SWIFT: ZABAHR2X.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više