>

novosti logo

Kronika Kronika
Piše N.J.

Humanitarne akcije SNV-a

Odjel za humanitarna i socijalna pitanja Srpskog narodnog vijeća početkom septembra pomogao je jednoj porodici s troje djece s područja Slatine i jednom penzioneru iz Osijeka

Odjel za humanitarna i socijalna pitanja Srpskog narodnog vijeća početkom septembra pomogao je jednoj porodici s troje djece s područja Slatine i jednom penzioneru iz Osijeka.

Porodici Biljane Pušić s troje djece iz Gornjeg Miholjca kod Slatine, SNV je uplatio 2.000 kuna u svrhu nabavke građevinskog materijala za dogradnju kuhinje.

- Ranije smo živjeli kao u seoskoj kući u vlasništvu Grada Slatine koja je bila stara, neodržavana i u jako lošem stanju. Prikupili smo neka sredstva i još uzeli kredit, pa smo kupili kuću koja je u boljem stanju, ali je kuhinja neuslovna. To je prostorija površine dva sa tri metra u koju, ako bi stavili stol za nas petoro, ne stane ni štednjak, a dio je i urušen. Obratili smo se na više adresa, ali nam nitko osim SNV-a nije pomogao i zato im zahvaljujemo - rekla je Biljana čija je kćer završila srednju školu, sin ide u drugi razred, a najmlađe dijete ima pet godina.

O nabavci kreveta za Nedjeljka Ovuku iz Osijeka pričamo s Đorđem Marjanovićem iz VSNM Osječko-baranjske županije.

- Ovuka se obratio s molbom za nabavku kreveta, a mi SNV-u koji nam je osigurao sredstva za trosjed na razvlačenje, dok je naše Vijeće platilo troškove prijevoza - rekao je Marjanović.

1/1