Novosti

Društvo

Fotogalerija: Iz Zagreba otpremljeni paketi Bosanskoj Kostajnici

Ključnu ulogu u ukrcavanju petsto teških paketa SNV-a u subotu rano ujutro imale su jake snage Arhiva Srba u Hrvatskoj uz pomoć članova Radničke fronte

Iz zagrebačkog Srpskog privrednog društva "Privrednik" u subotu rano ujutro upućeno je petstotinjak paketa humanitarne pomoći Srpskog narodnog vijeća Bosanskoj Kostajnici, gradu koji je također stradao u potresu.

Time se, na određen način, SNV simbolički odužuje na nesebičnoj pomoći koja zadnjih tjedana praktički svakodnevno stiže iz Bosne i Hercegovine u stradale krajeve.

Ključnu ulogu u utovarivanju nimalo lakih paketa, uz članove SNV-a i SPD-a "Privrednik", imale su jake snage iz Arhiva Srba u Hrvatskoj i stranke Radnička fronta. Hvala na pomoći do iduće ture humanitarne pomoći stanovništvu Banije, Korduna i Bosanske Krajine.

SNV je Crvenom krstu Republike Srpske u Kostajnici donirao pakete s higijenskim i prehrambenim proizvodima u vrijednosti od oko 135.000 kuna za pomoć osobama koje su pretrpjele štetu u potresu.

"Privrednik" je pun, privremeno se obustavlja primanje pomoći

Otpremom petsto paketa humanitarne pomoći SNV-a Bosanskoj Kostajnici koja je, kao i njena imenjakinja s hrvatske strane Une također stradala u potresu, privremeno je obustavljeno prikupljanje pomoći koja se od potresa prikupljala u prostorijama Srpskog privrednog društva "Privrednik" u Zagrebu.

U periodu od 30. decembra do 16. januara ujutro, kad je otpremljen kamion s paketima,  pripadnici srpske zajednice i drugi građani Zagreba dostavljali su velike količine pomoći. Držeći se uputa SNV-a, u "Privredniku" je, osim hrane, prikupljena velika količina odjeće, obuće, deka, lijekova higijenskih potrepština i svega što je potrebno ljudima koji su nakon rušenje kuća često ostajali samo s onim što su imali na sebi. Svakih nekoliko dana te su paketi, vreće i zavežljaje aktivisti SNV-a otpremali u mj

Kako je za Novosti izjavila manjinska vijećnica i aktivistica Nada Komljenović, koja je dežurala na smjenu s drugim članovima VSNM-a Grada Zagreba, odziv je bio primjetan, pogotovo što se pomoć mogla dostaviti i drugim kanalima, npr. preko Crvenog križa.

- Osim robe, prikupljali smo i novčana sredstva namijenjena jednoj konkretnoj stradaloj porodici. Na kraju je skupljeno 2.650 kuna i 100 eura, što će predstavljati značajnu pomoć - rekla je Nada Komljenović i dodala da je prikupljena roba otpremljena 14. januara.

Kako je zbog velike humanosti građana, organizacija i kolektiva, kapacitet skladišta na terenu popunjen, a donacija za naredni period ima dovoljno, prikupljanje pomoći je privremeno obustavljeno. SNV zahvaljuje svima na solidarnosti i nesebičnom dijeljenju i podsjeća da se u okviru akcije "Banija je naša kuća" i dalje može financijski pomoći stanovništvu Banije. Donirani novac koristi se za nabavku kontejnera, građevinskog materijala i ostalih stvari bitnih za obnovu domova.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više