Novosti

Politika

I bokserom u glavu...

Gradonačelniku Vukovara Penavi očito su za napad na mladiće srpske nacionalnosti krivi oni sami, jer zaboravlja da je udruzi Dinamovih navijača, iz koje je regrutiran i mladić koji je bokserom u glavu teško ozlijedio vršnjaka, dodijelio prostor u centru grada i koji koristi svaki javni nastup koristi za raspirivanje predrasuda

Large penava foto

Ivan Penava (foto Patrik Macek/PIXSELL)

Nastavljeni su napadi na mlade Srbe u Vukovaru, pa je tako ovog mjeseca napadnut 19-godišnjak koji se u rodni grad vratio iz inozemstva. U ranim popodnevnim satima 9. prosinca, oko 15.30 sati, prišao mu je vršnjak hrvatske nacionalnosti i fizički ga napao, koristeći bokser kojim mu je nanio teške tjelesne povrede, pa je napadnuti završio na bolničkom liječenju u Osijeku. To je do sada bio napad na srpske mladiće u Vukovaru s najtežim posljedicama. Napadač je uhapšen, zaradio je kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede te mu je uručen obavezni prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Portal Direktno.hr zamolio je vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu za uobičajeni komentar. Iz njegovih riječi da se još jednom naslutiti da napadnuti ili njegovi sugrađani srpske nacionalnosti sami snose čitavu ili djelomičnu krivnju za nasilje. Gradonačelnik jest prigodno osudio nasilni akt, ali je, naravno, pritom održao izlaganje o tome da se "na stadionima u Srbiji otvoreno rehabilitira četnički pokret", da Delije imaju grupu koja se zove "Četnici sever", da se na utakmicama kliče srpskoj krajini te veličaju Vojislav Šešelj i Draža Mihailović. Spomenuo je i društvene mreže, na kojima se navodno neki mladići slikaju kod table s oznakom Vukovar s podignuta tri prsta i prijete da bi zločin na Ovčari trebalo ponoviti. Penava je zaključio da su sve to "činjenice na koje slabašna globalistička politika Andreja Plenkovića žmiri cijelo vrijeme". Do prestanka sukoba neće doći, smatra Penava, iz razloga što "neki ne smatraju Zagreb glavnim gradom", a sve to, tvrdi gradonačelnik, odgovara Vladi "koja je u koaliciji sa SDSS-om koji živi od latentnih sukoba, odnosno od stalnog isticanja te različitosti".

Drugim riječima, gradonačelnik koji je udruzi Dinamovih navijača, iz koje je regrutiran i mladić koji je bokserom u glavu teško ozlijedio vršnjaka, dodijelio prostor u centru grada, gradonačelnik koji svaki javni nastup koristi za raspirivanje predrasuda, nije ništa kriv. Krivi su mladići srpske nacionalnosti zato što ih se lovi po ulicama i nesmetano napada pod krinkom navijačkih sukoba.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više