Novosti

Politika

I Marko Skejo dobio više glasova od Nine Obuljen 

Osim nekadašnje reality zvijezde Ave Karabatić, više preferencijalnih glasova od ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek na izborima je dobio i bivši HOS-ovac kandidat HSP-a u IX. jedinici Marko Skejo

Large skejo

Prilikom predaje izbornih lista Marko Skejo uzviknuo je ustaški pozdrav "Za dom spremni" (foto Zvonimir Barišin/PIXSELL)

S informacijom da je nekadašnja reality zvijezda Ava Karabatić na proteklim izborima dobila više glasova od Nine Obuljen Koržinek ovih se dana naslađivao popriličan broj domaćih medija. Za to vrijeme nama se daleko problematičnije čini što je isto pošlo za rukom i notornom Marku Skeji.

Kao bivši zapovjednik bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" i aktualni kandidat HSP-a u IX. jedinici, Skejo je, naime, upecao 568 glasova, odnosno 62 više od Plenkovićeve ministrice kulture. I to nakon što je prilikom predaje izbornih lista usred Sabora uzviknuo ustaški pozdrav "Za dom spremni", pa ga onda još jednom, koji dan kasnije, ponovio na splitskom obilježavanju dana osnutka NDH i spomenute bojne HOS-a.

Ostacima onoga što se još uvijek naziva HSP-om nedavno se, inače, pridružilo još zvučnijih imena s desnice: Željko Glasnović, Ante Prkačin, Bruna Esih i Tomislav Jonjić. S tim i takvim HSP-om, koji nije uspio prijeći prag za ulazak u hrvatski parlament, Most Bože Petrova sada najavljuje juriš na onaj europski. U komplotu s Hrvatskim suverenistima, te dvije stranke u utorak su predstavile zajedničku listu za EU-izbore, a Petrov je tom prilikom novu koaliciju opisao kao "najčvršći blok od centra prema desno".

"Beskompromisno ćemo stajati na suverenističkim pozicijama. Hrvatski građani zato mogu slobodno smatrati da će upravo Most istom ljubavlju prema domovini i istom žestinom kao što smo to radili i u Saboru zastupati njihove interese i u Europskom parlamentu", poručio je Petrov, na čijoj se listi sada umjesto uvrijeđenog para Selak-Raspudić nalazi fantazmagorijama sklon general Glasnović.

Pa ako su nekad davno uopće postojale ikakve iluzije o ideološkim pozicijama Mosta, ortačenje s proustaškim strankama još je jedna potvrda da ih više nema. Ekstremna desnica, uostalom, opet je u modi, a konkurencija u vidu Domovinskog pokreta nikad žešća. U takvoj situaciji tješi nas makar što je aktualnom raskolu u Mostu presudila i svađa o pravu na pobačaj koja je u finalnu kampanje za parlamentarne izbore izbila između Marina Miletića i Marije Selak Raspudić. Dođu, tako, vremena u kojima čovjeka vesele male stvari.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više