Novosti

Politika

Избoрнa трaгикoмeдиja

Tрoje oд сeдaм кaндидaтa СДСС-a у мjeсним oдбoру ниje изaшлo нa глaсaњe "Дa су сви сa листe СДСС-a изaшли сa члaнoвимa свojих фaмилиja мoглa су бити oсвojeнa двa мaндaтa", смaтрa Рaдe Влajнић, прeдсjeдник Грaдскe oргaнизaциje СДСС-a Kaрлoвцa

Large informator izborna tragikomedija  %c4%87irilica

Birališta su uglavnom ostala prazna (foto Marijan Sušenj/PIXSELL)

Zbog malog broja kandidata i slabog odaziva birača, pripadnici srpske zajednice na području Karlovca i tamošnji članovi SDSS-a nikako ne mogu biti zadovoljni komunalnim izborima za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. To je potvrdio i predsjednik Gradske organizacije SDSS-a Karlovca Rade Vlajnić. Srbi su imali dvije liste u Mjesnim odborima Popović Brdo i Sjeničak-Utinja. Prema popisu birača u Popović Brdu je upisano 353 birača. Na glasanje je izišlo njih 74 ili 21 posto. Lista HDZ-a je pobijedila sa 64 glasa dok je SDSS dobio 9 glasova, a jedan je listić bio nevažeći. Za jedan mandat je bilo potrebno 12 glasova. Još gori je podatak da čak troje od sedam kandidata sa liste SDSS-a uopće nije izašlo na glasanje.

- Da su svi sa liste SDSS-a izašli sa članovima svojih familija mogla su biti osvojena dva mandata - smatra Vlajnić. U Mjesnom odboru Sjeničak-Utinja je upisano 299 birača, lista SDSS-a je bila jedina, a glasalo je 15 birača ili 5 posto. Tu dvoje kandidata sa liste nisu izašli na glasanje. Za razliku od prethodnih izbora SDSS nije imao liste u Mjesnom odboru Tušilović jer ih nije mogao formirati kao ni u nekim karlovačkim gradskim četvrtima. Kada je trebalo otići i potvrditi kandidaturu za listu SDSS-a u Tušiloviću, uz osiguran prijevoz do Karlovca i natrag, od sedam potencijalnih kandidata na to je bio spreman samo jedan pa lista nije formirana.

Grad Karlovac ima 26 mjesnih odbora i 12 gradskih četvrti. HDZ je i ovaj put pobjednik komunalnih izbora. Osvojio je 24 mjesna odbora i 10 gradskih četvrti, a dvije četvrti su dobile nezavisne liste (Gaza i Drežnik-Hrnetić).. Od preko 45 hiljada građana sa pravom glasa izišlo je njih oko 15 posto ili manje od sedam hiljada. Koalicija SDP-Možemo je prošla vrlo skromno osvojivši ukupno osam mandata u gradskim četvrtima.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više