Novosti

Kronika

Jaвни пoзив СKД-a "Прoсвjeтa" зa дoдjeлу нaгрaдa 

Дo 15. jaнуaрa пojeдинци и институциje мoгу прeдлaгaти кaндидaтe зa чeтири гoдишњe нaгрaдe и признaњa Српскoг културнoг друштвa "Прoсвjeтa" кoje ћe бити дoдиjeљeнe нa Свeтoг Сaву 27. jaнуaрa

Large fotka

SKD "Prosvjeta" poziva sve pododbore, pojedince i institucije da Glavnom odboru SKD-a "Prosvjeta", upute prijedloge za dodjelu godišnjih nagrada i priznanja za 2020. godinu. Prijedlozi se primaju do 15. januara 2021. godine.

Raspisan je javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu više godišnjih nagrada i priznanja. Godišnja nagrada "Sava Mrkalj" dodjeljuje se za poseban doprinos kulturi Srba u Hrvatskoj. Za nagradu ravnopravno konkurišu autori svih vidova kulturnog stvaralaštva i istaknuti organizatori kulturnog života našeg naroda. Nagrađuje se djelo (knjiga, film, predstava, manifestacija) iz 2020. godine, ali i cjeloviti doprinos kulturnom stvaralaštvu. Nagrada se sastoji iz umjetničkog reljefa sa likom Save Mrkalja, kako ga je zamislio i stvorio Vojin Bakić, i novčanog iznosa o kojem odlučuje Glavni odbor.

Nagrada "Desanka Đorđević" predviđena je za zasluge u oblasti amaterskog stvaralaštva SKD-a "Prosvjeta", Zlatna značka, godišnje je priznanje koje se dodjeljuje u posebnim prilikama istaknutim članovima Društva ili zaslužnim pojedincima izvan redova zajednice koji su zadužili Društvo, doprinoseći ostvarenju njegovih ciljeva, a Povelja SKD-a "Prosvjeta" daje se institucijama za doprinos radu i razvoju programa SKD Društva.

Godišnje nagrade i priznanja SKD-a "Prosvjeta" biće svečano uručene dobitnicima na Dan Društva Sv. Savu 27. januara 2021. godine. Prijedlozi se primaju do 15. januara 2021. i mogu se dostaviti na e-mail skdprosvjeta@skdprosvjeta.com, a naknadno poštom na adresu: SKD "Prosvjeta", Berislavićeva 10, pp 739, 10000 Zagreb ili predati u upravi Društva na adresi: Berislavićeva 10, Zagreb.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više