Novosti

Društvo

Kako je moguće da se ovo još održava u centru Zagreba?

U pivnici "Veliki Tolk“ tzv. "Desničari u pubu" održavaju pivničko okupljanje nazvano "Epidemija majmunskih boginja i LGBT+P" čiji je jedini cilj uskraćivanje prava LGBT zajednici za koje predlažu obavezno nošenje zaštitnih odijela zbog majmunskih boginja koje se, važno je znati, šire socijalnim kontaktom

Large desnicari

Tzv. "Desničari u pubu" u svibnju ove godine (foto Facebook)

I ove godine takozvani "Desničari u pubu", zapravo nekoliko desetaka mladića okupljenih oko ekstremne desničarske stranke Generacija obnove Frane Čirka, organizira druženje u zagrebačkoj pivnici "Veliki Tolk" koje su prigodno nazvali "Epidemija majmunskih boginja i LGBT+P". Podsjetimo, lani je povod bio isti, zagrebački Pride, ali su pivnički neoustaški dernek nazvali konkretnije "Borba protiv LGBT+P propagande".

"U 'LGBT+P' – 'P' označava pedofiliju. A dodatno, LGBT zajednicu se stavlja u kontekst majmunskih boginja, pa tako 'desničari' u opisu svog mrzilačkog skupa pitaju: 'Što je najučinkovitiji način za suzbijanje epidemije LGBT+P ideologije i majmunskih boginja? Je li potrebno uvesti lockdown za pripadnike LGBT+P zajednice?', pita se čitateljka Novosti koja nas je i upozorila na ovaj skup za koji točno kaže da je toliko bizaran da nije jasno kako se nešto takvo može uopće održavati u centru Zagreba.

Tzv. "Desničari u pubu" u pozivu na pivančevanje kažu da je od 2000. godine, otkad traje Pride u Hrvatskoj, preko medijske propagande i indoktrinacije putem obrazovnoga sustava, LGBT+P ideologija uspjela zaraziti razmjerno velik, iako i dalje manjinski dio mlađe populacije, pa tako danas mnogi mladi u Hrvatskoj seksualno devijantna ponašanja smatraju "normalnima".

Uz to, tvrde da su za širenje epidemije majmunskih boginja krivi homoseksualci, spominjući pritom još neke ekstremne organizacije poput LGB Alliance u Velikoj Britaniji koje su pozvale na privremeno zatvaranje gay klubova i sauna radi suzbijanja epidemije, a neki i na lockdown za pripadnike LGBT+P zajednice, premda je Svjetska zdravstvena organizacija objasnila da širenje te bolesti ima jednako veze s homoseksualcima, kao i s heteroseksualcima. Majmunske boginje šire se, naime, socijalnim kontaktom.

Usprkos osnovnim činjenicama, ova skupina pita treba li nešto slično provesti i u Hrvatskoj ili bi, kako kažu, obaveza nošenja zaštitnih odijela bila dovoljna?

Prošle godine novinar portala Index.hr Vladimir Matijanić nazvao je "hrabrog" vlasnika puba "Veliki Tolk" Romana Murra koji je zbog niza loših recenzija ukinuo mogućnost internetskog ocjenjivanja puba i izbrisao njezinu stranicu s Facebooka, ali nije imao volje za razgovor.

Na skupu prošle godine, prenosi Index, mogle su se čuti predvidljive misli: o povezivanju homoseksualaca i pedofilije, o ulozi Židova u afirmiranju homoseksualnosti, diskutiralo su treba li protivnike - ili neprijatelje - natjerati da ih se boje ili da ih respektiraju.

Evo dijela:

"Kako se suprotstaviti Prajdu? Treba li to biti kao u Splitu, da bude prazan grad, ili da ih mlatimo pepeljarama, tzv. splitski model? Mislim da treba kombinacija mirnog prosvjeda, a, naravno, i uporaba sile u obranu grada i prava. Mislim, ja nisam za mlaćenje pedera po mračnim ulicama... (Čuje se žamor.) Najbolja borba protiv te agende je sakramentalni život i poznavanje povijesti. Čovjek koji je prepušten strastima nije svoj gospodar."

"Spominje se nekakva korelacija homoseksualnosti i pedofilije. To nije glavni problem. Kada se priča o odnosu homoseksualnosti i pedofilije, nije samo stvar u tome da su pedofili često homoseksualci ili ne znam... To nije toliko bitno. Ovo je važno: da isti onaj skup uvjerenja i pretpostavki o spolnosti koji je doveo do normalizacije homoseksualnosti nužno vodi do prihvaćanja pedofilije. Prihvatite li taj pozadinski skup, ne može uvjerljivo braniti tvrdnju da pedofilija nije moralno opravdana. Stoga, kad se pitamo kako se boriti protiv homoseksualno-pedofilske propagande, dio odgovora je sljedeći... Ne možete to činiti ako prihvatite raširenost kontracepcije."

Ili još:

"Kontracepcijom je došlo do razvrgavanja veze između spolnosti i činjenice da je spolni čin čin proizvodnje ljudi. Veza između spolnosti i stvaranja djece, veza između spolnosti i braka je raskinuta prihvaćanjem kontracepcije. Jednom kad smo raskinuli tu vezu, otvoren je put prihvaćanju alternativnih načina iskazivanja spolnosti. Danas je to homoseksualnost, sutra je pedofilija. Ako želite to zaustaviti je odbacivanje tih sklopova.  Prihvaćanjem kontracepcije i mišljenjem da je subotom nakon cuge normalno bariti djevojčice u... djevojke u kafićima, a ujedno se nadati da ćete se suprotstaviti legalizaciji pedofilije je uzaludno."

Čirko je marginalnu Generaciju obnove osnovo 2017. godine s ciljem da se izbori "za gospodarsku, socijalnu, demografsku i moralnu obnovu Hrvatske", kako stoji na njihovim stranicama. Protiv su pobačaja i političke korektnosti, a zalažu se za obitelj i bolje veze s hrvatskim iseljeništvom.

Osim u "Velikom Tolku" na zagrebačkoj Opatovini, desničari u pubu okupljali su se i u nekim drugim birtijama po glavnom gradu, ali su u zadnje vrijeme vezani isključivo uz ovu pivnicu.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više