Novosti

Politika

Kamensko: ‘To je pravi put’

Prema medijima, šuškavci s logom ‘To je pravi put’ plaćeni su 50.000 kuna, iako je cijeli posao, kako tvrde u Udruzi Kamensko, bio vrijedan 31.118 kuna

1xzbmxazfbxc2hzwy9b2sv5eb56

Predsjednik nadgleda šivanje jakni za kampanju (foto Pixsell)

Održavanjem prve dražbe za nekretnine Kamenskog na kojoj se nije pojavio niti jedan ponuditelj, ali i otkrivanjem novih detalja o krojenju šuškavaca s logotipom ‘To je pravi put’ za kampanju predsjednika Ive Josipovića, radnice upropaštene tvornice Kamensko prošlog su tjedna nakratko opet bile u središtu pozornosti. Ujedno je razotkriven još poneki nepoznat sramotni detalj o uništavanju te tekstilne tvrtke.

- Predsjednik Ivo Josipović obećao je da će nam pružiti svu moguću pravnu pomoć. Preporučio nam je Orsata Miljenića, tada odvjetnika, a danas ministra pravosuđa. U trenutku kada nam je predsjednik preporučio Miljenića, nije nam rekao da je on u to vrijeme također bio odvjetnik EPH-a Ninoslava Pavića. Nismo imali pojma tko je kome odvjetnik. Ali ako je predsjednik to znao, čudno je da nam je preporučio nekoga tko zastupa suprotnu stranu koja je već ulazila u nekretninu Kamenskog - poručila je Danica Radošević, bivša radnica Kamenskog za TV emisiju ‘Svjedok Gordana Malića’.

Izjava bivše radnice baca dodatno svjetlo na osnovane sumnje da je tvornica Kamensko ciljano uništena zbog vrijednih nekretnina u središtu Zagreba, ali i na istragu nadležnih institucija koja traje već četiri godine i nije privedena kraju. Tako je i Oliver Grbić, bivši ravnatelj policije, prošlog mjeseca rekao da su istragu oko Kamenskog zaustavili predsjednik Josipović i bivši glavni državni odvjetnik Mladen Bajić zato što su željeli zaštititi Ninoslava Pavića koji je preko tvrtke Vilinske poljane svojevremeno polagao pravo na značajan dio nekretnina upropaštenog Kamenskog.

Najnoviji istup bivših radnica Kamenskog, koje su otkrile dodatne pojedinosti angažmana predsjednika Josipovića, prokomentirala je i Đurđa Grozaj, predsjednica Udruge Kamensko, koja je iskrojila i isporučila šuškavce za Josipovićevu predsjedničku kampanju.

- O tome ništa ne znam jer na tom sastanku s predsjednikom Josipovićem radnice sada okupljene u Udruzi Kamensko nisu bile. Naš kontakt s njim zbio se kada je došao do nas, ponudio pomoć i nabavio nam mašinu na kojoj još i sada radimo - kaže Đurđa Grozaj.

Ujedno otkriva dosad nepoznat detalj najnovijeg velikog posla koji je Udruzi Kamensko osigurao predsjednik Josipović. Posao nije prošao bez pogrešno plasiranih informacija, zbog čega su iz Udruge Kamensko poslali demanti voditeljima Josipovićeve kampanje. Kako je navedeno u medijima, sto šuškavaca s logom ‘Pravi put’ i onaj za predsjednika Josipovića plaćeni su 50.000 kuna, iako je cijeli posao, kako tvrde u Udruzi Kamensko, bio vrijedan 31.118 kuna, uključivši materijal i cijenu rada.

Upitana jesu li Udruga Kamensko i bivše radnice upropaštene tekstilne tvornice iskorištene u Josipovićevoj predsjedničkoj kampanji, Đurđa Grozaj tvrdi da je taj posao bio naručen kao i svaki drugi.

- Ne, nismo iskorištene jer smo posao odradile kao profesionalci. Naručiš posao, mi ga odradimo i ti platiš. Ne želim o Ivi Josipoviću govoriti kao o političaru jer onda ću reći da u Hrvatskoj nije napravljeno ništa. S druge strane, da su to zatražili, krojili bismo jakne i za druge predsjedničke kandidate - zaključuje Đurđa Grozaj.

I dok su bivše radnice Kamenskog šuškavcima predsjednika Josipovića bile uključene u izbornu kampanju, na zagrebačkom Trgovačkom sudu prošlog tjedna održano je prvo ročište za prodaju nekretnina Kamenskog za 73,4 milijuna kuna. Na dražbi za preuzimanje Kamenskog nije bilo zainteresiranih jer se čeka niža cijena. Možda je upravo to ‘pravi put’ za stjecanje bivših nekretnina i zemljišta Kamenskog.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više