>

novosti logo

Društvo Društvo

Katran i perje: Banovina lososova

Ured predsjednice pogođen krizom u opskrbi hranom: Zbog višemjesečne pothranjenosti izmoždena predsjednica je u Varaždinu uspjela pobrkati Banovinu Hrvatsku i Bansku Hrvatsku, izjavivši da je Varaždin jednom bio glavni grad Cvetković-Mačekove Banovine Hrvatske

Ovog tjedna je sramotno nezapaženo prošla jedna od tragičnijih vijesti otkako je samostalne države. Vrijedni reporteri televizije N1, koji od jutra do mraka donose vrhunske izvještaje dvorskog novinarstva, u popularnoj tiskovini Narodne novine otkrili su da se u uredu Kolinde Grabar Kitarović neće tako skoro konzumirati - plemenita riba!

Štoviše, zaposlenici Ureda, njihova šefica i visoki gosti koji gotovo svakodnevno navraćaju na Pantofčak, istu vrstu zdrave namirnice nemaju na meniju već nekoliko mjeseci. Kriza bi u Uredu predsjednice mogla potrajati jer je već dvaput propao javni natječaj za nabavu 4 (četiri) tone hlapova, rakova desetonožaca, riba koštunjača i ostale morske živinčadi. Razlog: tvrtka-ponuditelj nije dokazala da je u posljednje vrijeme poslovala sa značajnijim partnerima, niti je specificirala može li zadovoljiti ovoliko skromne količine škampa, jastoga i lososa. Tako su predsjednicu pogodile nove nevolje, i to u jeku afere nazvane Čokolinda, koja također ima prehrambeni karakter. Podsjećamo da je jedan zgroženi roditelj otkrio da je Grabar Kitarović povodom dubrovačkog lokalnog praznika Dana branitelja darivala djecu fotografijama s pozlaćenim autogramom i podmetnutim čokoladicama srpskog etničkog podrijetla, što je totalno šokiralo i samu KGK.

Za komentar novonastale situacije u Uredu predsjednice nismo kontaktirali Žarka Puhovskog, jer dotični ne daje izjave za ovaj tjednik. No u tajnoj anketi provedenoj među drugim političkim analitičarima i komentatorima dvorskih prilika dijagnosticirana je kronična zabrinutost kod 74,6 posto ispitanih stručnjaka. Općenito je mišljenje da su ugroženi ne samo zdravlje zaposlenika Ureda, već i važne državne zadaće, kao što su primanja za veleposlanike, predsjednike drugih država te Ivana Zvonimira Čička i Ivanu Šojat, koji povremeno navraćaju na Pantofčak kako bi im bila uručena zaslužena priznanja, a nekima od njih zbog oduševljenja spadaju i hlače.

Posljednje vijesti pred zaključenje ovog broja: zbog višemjesečne pothranjenosti izmoždena predsjednica je u Varaždinu uspjela pobrkati Banovinu Hrvatsku i Bansku Hrvatsku, izjavivši da je Varaždin jednom bio glavni grad Cvetković-Mačekove Banovine Hrvatske. Sadistički nastrojeni novinari nisu propustili iskoristiti prigodu da napadnu sirotu Kolindu Grabar Kitarović pitanjem o četiri tone ribe. No vidno rastrojena predsjednica nije bila u stanju iz sebe iscijediti ikakav suvisao odgovor. Što glad učini od čovjeka.

1/1