Novosti

Društvo

Katran i perje: Radikalnije od radikalnog

Stručnjak za HDZ-ovu demografiju Stjepan Šterc predlaže odlučne mjere: Nakon što bi počistio sve anacionalne projekte, uštedio bi pun kufer milijardi kuna, kojima bi financirao rasplod nacije

M2qb9tazztqn7ypmbeiozqidt80

Stjepan Šterc  (foto Kristina Štedul Fabac/PIXSELL)

Uz malo sreće, Andrej Plenković bi mogao dovršiti projekte nesretnika Tomislava Karamarka. Premijerovi partneri iz Mosta, na čelu s intelektualnom gromadom Nikolom Grmojom, napadaju Državni arhiv ne bi li lustrirali pučanstvo. Slovenski paranaučnik Roman Leljak paradira Saborom i javnom televizijom, koja i dalje emitira maratonske mise. Balavurdija se sprema obući uniforme umjesto kupaćih gaća. Napokon je skinuta glava šefu HAVC-a. U Državnom odvjetništvu iskaz o malverzacijama putnim nalozima daje potencijalno krajnje opasan Slavko Goldstein. Zlatko Hasanbegović je opet glavna zvijezda u medijima, te nas u jednom od 153 intervjua izvještava da je čak i on odslužio vojni rok.

‘Gdje sam tu, dođavola, ja?’ zapitao se Stjepan Šterc, nesuđeni Karamarkov kandidat za ministra demografije, ministra branitelja i ministra kao takvog. Kako ne bi još jednom zakasnio na party, Šterc se ukazao u programu televizije N1. Posebno oduševljenje tom prilikom izazvao je njegov recept pribavljanja sredstava za povećanu oplodnju, učinkovitiju mobilnost spermatozoida i smanjenje pobačaja, što obično nazivamo pronatalitetnom politikom. Ne samo da bi Šterc racionalizirao administrativno-teritorijalnu podjelu, razjurio različite agencije i institute, već bi ovaj istaknuti profesor PMF-a ukinuo ‘kakti civilne udruge’, kako je iste nazvao, jer da one – zamislite krimena – ‘politički reagiraju na javnoj hrvatskoj sceni’!

‘Ja bih bio radikalniji od Hasanbegovića. Ja bih ukinuo sve udruge’, napao je Šterc, pod obrazloženjem da udruge tzv. civilnog društva nikako ne poboljšavaju, je li, društvo, pa nitko živ ne financira ‘anacionalne’ udruge.

‘Te neke (udruge, op.a.) koje hoće djelovati na nekoj globalnoj svemirskoj sceni, neka ih financira netko drugi, a ne iz državnog proračuna’, istaknuo je demograf u nadahnutoj ispovijedi. Nakon što bi počistio sve anacionalne projekte, Šterc bi uštedio pun kufer milijardi kuna, kojima bi financirao rasplod nacije. U Evropi se suviše novca troši za imigrante umjesto za ‘revitalizaciju domicilnih stanovništava’, rekao je te iskazao potpuno suvremeno gledište u vezi odgoja mladih intelektualaca: ‘S obzirom na vrijeme u kojem živimo, na pripremanje mladih za život, ja sam za vojni rok, ali ne ovaj turistički od mjesec dana.’

Istražuje se je li itko od gledatelja preživio emisiju u punom trajanju od 58 minuta i 22 sekunde.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više