>

novosti logo

Piše Novosti

Keleminec kazneno prijavljen zbog paljenja Novosti

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad Draženom Kelemincem, predsjednikom proustaškog A-HSP-a, policija je utvrdila kako postoji sumnja da je počinio kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad Draženom Kelemincem, predsjednikom proustaškog A-HSP-a, policija je utvrdila kako postoji sumnja da je paljenjem tjednika Novosti počinio kazneno djelo javnog poticanja na mržnju i nasilje usmjereno prema srpskoj manjini. Protiv Kelemineca je policija nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, izvijestilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova, a ukoliko prijava bude prihvaćena, prijeti mu do tri godine zatvora.

Nakon nekoliko dana šutnje i prvotnog minoriziranja Keleminčeve akcije u centru Zagreba, danas je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković osudio taj čin i to nakon što je najavio održavanje sjednice Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima.

‘Postoje i provokatori koji te teme koriste kako bi unijeli razdor u javnosti. Tu mislim na neke marginalne stranke koje su palile Novosti. Takva ponašanja su neprihvatljiva i mi ih osuđujemo. Takvu vrstu ponašanja nećemo tolerirati’, rekao je Plenković.

Podsjetimo, Dražen Keleminec je dva puta u deset dana ispred ureda Srpskog narodnog vijeća, odnosno redakcije Novosti, spalio primjerke našeg tjednika.

Javno spaljivanje bilo je popraćeno izljevima mržnje upućenih srpskoj zajednici, prije svega Miloradu Pupovcu, predsjedniku SDSS-a, ali i premijeru Plenkoviću kojem je Keleminec poručio da se ‘ne igra šibicama i domoljubljem i neka se ne igra Hrvatima, neka ne skida ploču s oznakom Za dom spremni’.

1/1