Novosti

Kronika

Kolica za Jelenu

Udruženje "Borovsko srce" je novac za nova električna invalidska kolica prikupilo humanitarnim turnirom: "Jako sam srećna jer je ovo moj svemirski brod", rekla je Jelena Vasiljević, odlična učenica Osnovne škole Borovo

Large dragana 7

Predstavnici Borovskog srca kod Jelene i njene majke

Predstavnici Udruženja "Borovsko srce" iz Borova uručili su nova invalidska kolica svojoj sumeštanki Jeleni Vasiljević, 15-godišnjakinji koja je od rođenja nepokretna. Epilog je to 2. Memorijalnog turnira u malom fudbalu "Vasilije Sentivanac" odigranog letos u Borovu koji ima i humanitarni karakter. Organizatori su ove godine odlučili da sredstvima prikupljenim od ulaznica i donacija Jeleni kupe nova i kvalitetnija električna kolica.

- Tokom turnira do nas je došla informacija da su Jeleni potrebna kolica. Nazvali smo njenu majku, proverili kakva su joj kolica potrebna i naručili ih. Ove godine smo na turniru prikupili oko 50.000 kuna, a za kolica smo izdvojili oko 43.500 kuna. Kolica imaju pogon na akumulator kako bi Jelena sama mogla da upravlja njima. Na isporuku smo čekali nekoliko meseci jer su delovi naručeni u Ukrajini u kojoj je rat. Želimo pre svega da se zahvalimo svima koji su učestvovali i pomogli u realizaciju turnira kojim smo ovoga puta uspeli da omogućimo našoj Jeleni Vasiljević tipska invalidska kolica pravljena po njenoj meri i za njene potrebe, koja će joj olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti i učiniti život bar malo lakšim. Kada vidite osmeh i sreću ljudi kojima pomognete ništa više nije potrebno – kaže Nikola Lukić, predsednik Udruženja "Borovsko srce" koji je s nekoliko svojih prijatelja iz Udruženja posetio mladu Borovčanku kako bi joj uručio poklon.

- Jako sam srećna jer je ovo moj svemirski brod. Kako bih se navikla na njih prvo ću ih vozati po kući, a na proleće ćemo se viđati i na ulicama Borova – poručila je Jelena, odlična učenica osmog razreda Osnovne škole Borovo. Organizatorima ove humanitarne akcije i svim ljudima koji su donirali sredstva zahvalna je i Jelenina majka Svetlana.

- Malo je da kažem hvala, ali zaista sam zahvalna organizatorima 2. Memorijalnog turnira Vasilije Sentivanac što su odlučili da mojoj Jeleni, od prikupljenih sredstava kupe ovo prevozno sredstvo s kojim će moći sama da se vozi. Zahvalna sam Opštini Borovo, Zajedničkom veću opština, sponzorima i svim ljudima velikog srca što su podržali turnir i što su kolica danas na našoj adresi – poručila je Svetlana.

"Borovsko srce" deluje na području opštine Borovo tek nekoliko meseci, ali su članovi ovog udruženja i prošle godine, kao neformalna inicijativa, takođe organizovali humanitarni malofudbalski turnir i tom prilikom prikupili 61.000 kuna kojima su pomogli tri porodice iz Borova, Vukovara i Bobote.

Humanitarni turnir nosi ime po Vasiliju Sentivancu iz Borova, 18 -godišnjem fudbaleru koji je 2018. godine preminuo od leukemije, a koji će ostati upamćen kao mladić čija je borba za život ujedinila čitav istok Hrvatske, institucije, ustanove, udruženja, klubove i na hiljade građana koji su se odazvali brojnim humanitarnim akcijama i prikupljanju sredstava za njegovo lečenje.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više