Novosti

Politika

Komemoracija za Milana Levara – 20 godina

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Antifašistička liga u RH organiziraju komemoraciju za Milana Levara, u petak, 28. kolovoza, u 12 sati, na groblju u Gospiću, na dan kada se navršava 20 godina od njegova ubojstva

9slkl5scek15hufkgk3t2oizcu3

Milan Levar

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću i Antifašistička liga u Republike Hrvatske organiziraju komemoraciju za Milana Levara, u petak, 28. kolovoza, u 12 sati, na groblju u Gospiću, na sam dan kada se navršava 20 godina od njegova ubojstva.

‘Milan Levar bio je svjestan što radi. Svjedočio je o ubojstvima srpskih civila i ratnih zarobljenika u gospićkom kraju. Govorio je o nečemu što je trebalo biti i ostati pod nacionalnim zavjetom šutnje. Milan Levar bio je običan čovjek, hrvatski branitelj, ali je nepogrešivo osjećao što je u životu ispravno sa stajališta pojedinca, njegove obitelji i cijeloga društva. Njegova supruga Vesna Levar u proteklih dvadeset godina naslušala se obećanja državnih vlasti, ponajviše oko završetka zapravo zataškane i bojkotirane istrage o Milanovu ubojstvu. Komemoracija je prilika da razmislimo koji je naš doprinos da bismo se našli u društvu kakvo je zamišljao Milan Levar’, stoji u pozivu Documente i Antifašističke lige RH.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više