Novosti

Društvo

Koнкурс зa студeнтe

Рaсписaн je Koнкурс зa дoдeљивaњe jeднoкрaтних нoвчaних пoмoћи студeнтимa из буџeтa ЗВO зa aкaдeмску 2023./2024. гoдину. Прeдвиђeнo je дoдeљивaњe 160 бeспoврaтних нoвчaних пoмoћи у пojeдинaчнoм изнoсу oд 463 eврa

Large informator  konkurs   %c4%87irilica

Prethodni korisnici stipendija

U skladu sa odlukom Saveta Zajedničkog veća opština iz Vukovara, predsednik ZVO-a, Dejan Drakulić raspisao je Konkurs za dodeljivanje jednokratnih novčanih pomoći studentima iz budžeta ZVO za akademsku 2023./2024. godinu.

Predviđeno je dodeljivanje 160 jednokratnih, bespovratnih novčanih pomoći studentima, u pojedinačnom iznosu od 463 evra. Pravo na novčanu nadoknadu mogu da ostvare studenti koji su hrvatski državljani i pripadnici srpske nacionalne manjine sa prebivalištem na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

Na konkurs se mogu javiti redovni studenti svih godina fakultetskih studija, osim studenata prve godine, kao i redovni studenti treće godine preddiplomskog stručnog studija, pod uslovom da isti traje tri godine.

Detaljan popis dokumentacije, koju je neophodno priložiti tokom konkurisanja, naveden je na mrežnim stranicama ZVO-a. U okviru konkursa, navedeni su i kriterijumi na osnovu kojih će se vršiti bodovanje kandidata.

Prvi kriterijum je uspešnost u školovanju, odnosno prosek ocena iz svih predmeta za sve godine studija, za studente u Republici Hrvatskoj, kao i za one koji studiraju u Republici Srbiji. Nadalje su kriterijumi brojno stanje domaćinstva iz kojeg dolazi student, te visina stipendije, koju kandidat prima iz drugih izvora finansiranja.

Prednost prilikom izbora imaće kandidati koji nisu prethodne akademske godine ostvarili pravo na pomoć, te kandidati bez jednog ili oba roditelja. Konkurs je otvoren do 28. novembra 2023. godine. Ovakav vid pomoći itekako je dobrodošao i prihvaćen, što pokazuju podaci o broju prijava jer rasterećuje u određenoj meri budžet studentske populacije.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Društvo

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više