Novosti

Politika

Koнзулoв oпрoштaj

Дoшao je крaj мaндaтa Гeнeрaлнoг кoнзулa Рeпубликe Србиje у Вукoвaру Aлeксaндрa Нaкићa. Сaдa су прeд њим нoви изaзoви jeр oдлaзи нa мeстo aмбaсaдoрa Рeпубликe Србиje у Слoвaчкoj

Large informator konzulov opro%c5%a1taj  %c4%86irilica

Aleksandar Nakić (prvi sleva) s gostima u konzulatu

Nakon što je 11. novembra 2021. godine, Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić bio stupio na ovu funkciju, sada su pred njim novi izazovi jer odlazi na mesto ambasadora Republike Srbije u Slovačkoj.

Jedna od poslednjih koju je imao, sada već bivši konzul, bila je zvanična poseta konzulatu načelnice Opštine Jagodnjak Danijele Mlinarević, načelnika Opštine Borovo Zorana Baćanovića i predsednika FK Jovan Lazić iz Bolmana Steve Mlinarevića. U duhu dobrog domaćina, nakon prijatnog razgovora s gostima, Nakić je predsedniku FK Jovan Lazić iz Bolmana uručio garnituru trenerki i fudbalskih lopti koje su donirali pokrajinski sekretar za sport i mlade Republike Srbije Dane Basta, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, direktor JVP Voda Vojvodine Srđan Kružević i direktor Uprave carina Novi Sad Siniša Kresojević.

Imajući u vidu da je jedna od osnovnih zadaća generalnog konzula, između ostalog, promovisanje razvoja političke, kulturne, sportske i privredne saradnje između Republike Srbije i Republike Hrvatske, upravo je sport ono što je obeležilo Nakićev konzulski mandat u Vukovaru. Naime, poslednja donacija trenerki i fudbalskih lopti samo je jedna u nizu svih donacija u sportskoj opremi Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru koji je i pokrenuo inicijativu za pomoć sportskim klubovima na području svog jurisdikcionog delovanja.

Uz Nakićev lični angažman i nesebičnu pomoć njegovih prijatelja i sportskih radnika, donacije mnogim klubovima imaju još i veći značaj ako se ima u vidu da su ih primili i pojedini klubovi koji nisu bili aktivni nekoliko godina. U gotovo dve godine, koliko je bio na mestu Generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru, Aleksandar Nakić bio je inicijator i mnogobrojnih programa, susreta i aktivnosti usmerenih na poboljšanje života pripadnika srpske manjine na području Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije.

Nakon donacije garniture FK Jovan Lazić iz Bolmana spomenimo i da je neposredno uoči odlaska na novu dužnost, Aleksandar Nakić u jednom vukovarskom restoranu organizovao oproštajni ručak s predstavnicima svih srpskih medija dve najistočnije županije. Njima se tom prilikom zahvalio na korektnoj saradnji i objektivnom izveštavanju o aktivnostima Generalnog konzulata Repulike Srbije u Vukovaru.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više