Novosti

Kultura

Kвaлитeтнo и дoступнo

Прoсвjeтинe рaдиoницe у Прoгрaму плус oциjeњeнe су дoбрoдoшлимa у вриjeмe кaдa ништa ниje бeсплaтнo

Large cirilica

Djeca su imala priliku zabaviti se, ali ponešto i naučiti kroz igru i ples (foto Duško Jaramaz/PIXSELL)

Na Danu otvorenih vrata riječkog Programa plus, kojim je ujedno obilježen i praznik Sv. Nikole, u prostorijama riječkog pododbora SKD Prosvjeta okupio velik broj djece i roditelja. Predstavljene su sve trenutno aktivne radionice Programa plus u Rijeci, a to su likovna, fotoradionica, radionica gitare, talijanskog jezika te medijske pismenosti. Uz glazbu i grickalice djeca su imala priliku pokazati što su sve naučila u nešto više od dva mjeseca koliko se program odvija, ali i vidjeti što se radi na ostalim radionicama koje ne pohađaju, družiti se te steći nove prijatelje. Svečanost uveličana nastupom folklornog ansambla Sveti Nikola.

- Djeca su imala priliku zabaviti se, ali ponešto i naučiti kroz igru i ples. Pripremili smo nekoliko igraonica uz koje su naučili više o timskom radu i to u prazničnom raspoloženju. Predstavljene su sve radionice koje vodimo. Sve je prošlo dobro kroz puno igre i smijeha, a na kraju su im podijeljeni i paketići od Sv. Nikole. Za sada se program provodi po planu, radimo pauzu tijekom školskih praznika, a onda u januaru nastavljamo dalje s radionicama – kazala je Ivana Galamić, koordinatorica Programa plus u Rijeci.

Najbrojniji su polaznici radionice talijanskog koju vodi Oriana Stanković, a pred publikom su otpjevali božićnu čestitku i izveli poučnu recitaciju na talijanskom jeziku. Kako nam govori Oriana, djeca su na radionicama podijeljena u dvije grupe: mlađu u kojoj je osmero djece u dobi od pet do osam godina, te stariju u kojoj je četvero djece od devet i 12 godina.

- Uglavnom su početnici, ali su za ovo kratko vrijeme dosta naučili. Dolazim iz nastave gdje je borba za ocjene, a ovdje su neopterećeni time i sve učimo kroz igru. Vjerujem da će, kada se pročuje, biti još više djece, a velika je stvar što je to besplatno, pogotovo u današnje vrijeme kada svi dodatni tečajevi i radionice koštaju roditelje, ovo je veliki plus. Što god nauče kroz ove radionice može im samo pomoći, ili kroz nadogradnju postojećeg znanja, a i druženje je tu bitno. Na kraju krajeva, na ovaj način se proširuje i znanje o drugim kulturama – zaključila je Oriana.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kultura

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više