Novosti

Kronika

Ličani ipak prejaki za Gorane

U organizaciji Sportsko rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj prijateljskoj nogometnoj utakmici u Gračacu igrali su domaći NK Velebit i NK Gomirje. Trijumfirali su domaći, ali rezultat je malo koga zanima

Prijateljska nogometna utakmica između NK Velebita iz Gračaca i NK Gomirja odigrana je u nedjelju 27. septembra, na gradskom stadionu. Niska temperatura, vjetar i jaka kiša nisu sprečili susret amaterskih timova iz Like i Gorskog kotara, koji su organizirali Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj i NK Velebit, na inicijativu gračačkog kluba.

Utreniranost, promišljena strategija igre i ostali faktori za pobjedu ovog puta bili su na strani 'velebitaša' koji su izašli kao pobjednici s rezultatom 4:0. Dok je NK Gomirje u Gračac došao s tankom rezervnom klupom na kojoj je sjedilo tek nekoliko igrača, Velebit je u drugom poluvremenu zamijenio cijelu ekipu i u igru uveo mlađe igrače. Iako su vremenski uvjeti bili izuzetno teški, treneri momčadi i ostali poznavatelji nogometne igre tvrdili su da je upravo niska jesenja temperatura idealna za igru, a da nogometašima kiša nimalo ne smeta. Ispred prostorija kluba, pod natkrivenim dijelom, utakmicu je pratilo dvadesetak ljudi, a na prilazu stadionu bilo je parkirano nekoliko automobila iz kojeg su zainteresirani gledali odmjeravanje snaga igrača. Susret timova s neskrivenim pratile su i saborska zastupnica Anja Šimpraga i donačelnica općine Gračac Rajka Rađenović.

Pero Miloš, tajnik NK Velebita, kazao je da ovaj klub ima redovnu publiku koja dolazi bodriti nogometne predstavnike svog mjesta. Imaju gotov projekt za tribine, ali ta će investicija malo pričekati dok se ne riješi trenutna situacija u općini, rekao je Miloš. Naime, u maju ove godine bivša gračačka načelnica Nataša Turbić završila je u istražnom zatvoru zbog umiješanosti u aferu Vjetrenjače.

Tajnik kluba nam je kazao da teren održavaju sami, u čemu pomaže i nedaleko parkirani bager s kojim se redovito ravna površina za igru.

- To je obična livada, ali mi se trudimo da bude adekvatna. Bilo bi najbolje da se uradi drenaža terena, kako bi bila bolja propusnost vode i kako nakon utakmice na kiši ne bi bio uništen - objasnio je Miloš.

Ipak, mnoga nogometna igrališta u Hrvatskoj su u slabom stanju, a za gračački klub je najbitnije da se lopta vrti, pa makar i na improviziranom travnjaku. Jedna od najsiromašnijih općina u Hrvatskoj u zadnjih nekoliko godina pogođena je sve prisutnijom depopulacijom, pa je samim tim svako okupljanje na igralištu za ovo mjesto veliki događaj.

Domaćini iz NK Velebita poslije utakmice su organizirali večeru i osvježenje za svoje goste. U Gračacu je gostoprimstvo uvijek bilo pravilo, a igračima u tome pomažu sponzori koji doniraju namirnice pa je druženje Gorana i Ličana potrajalo do kasno u noć. Predsjednik Sportskog rekreativnog društva Srba u Hrvatskoj Milan Martinović uručio je gračačkom klubu poklone – 18 nogometnih lopti i fotografiju hrvatske reprezentacije s potpisima igrača.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više