Novosti

Kronika

Ликoвнa кoлoниja

Kaрлoвaчки пoдoдбoр СKД Прoсвjeтa oргaнизирao je joш jeдну ликoвну кoлoниjу. Koja je тo кoлoниja oд 1997. гoдинe нe знa ни сaдaшњи прeдсjeдник пoдoдбoрa и Ликoвнe сeкциje Mилaн Лaпчић, aли je брojкa свaкaкo вeћa oд 200

Large 2

Milan Lapčić

Karlovački pododbor SKD Prosvjeta organizirao je još jednu likovnu koloniju. Koja je to kolonija od 1997. godine ne zna ni sadašnji predsjednik pododbora i Likovne sekcije Milan Lapčić, ali je brojka svakako veća od 200. Na subotnjoj koloniji je sudjelovalo 15 slikara iz Karlovca, Zagreba, Jastrebarskog, Duge Rese, Velike Kladuše i Bihaća.

- Pododbor je bogatiji za 21 novo djelo pa sada u našem fundusu imamo više od 200 djela. Bilo bi ih mnogostruko više ali smo brojna djela poklonili srpskim institucijama i organizacijama, crkvi, pojedincima i iz naše zajednice ali i iz drugih zajednica sa kojima smo uspostavili dobru saradnju. Slikani su pejsaži i prepoznatljivi motivi Karlovca, a neki su slikali slobodne teme, apstrakcije i aktove. Radilo se u ulju na platnu, akriliku, akvarelu i pastelu- rekao je Lapčić.

U četvrtak 9. juna članovi karlovačkog pododbora sudjelovali su na koloniji u Sisku. Pododbor će biti u radnoj funkciji još ovaj mjesec, dok će u julu i avgustu biti odmor, a na jesen će se pripremati obilježavanje četvrt vijeka postojanja pododbora koje se zbog pandemije nije moglo biti obilježeno prošle godine.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više