Novosti

Politika

Ma koga briga za koronu!

Nakon što je policija ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i člana Stožera civilne zaštite Ivicu Erlića uhvatila kako zaražen koronavirusom vozi automobil, novinarka Hrvatske televizije otišla je kod njega kući kako bi uzela izjavu

Large erlic hrt

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić i novinarka HTV-a Ana Marušić (foto Hrt.hr)

Dok se javnost bavila pitanjem hoće li srpski tenisač Novak Đoković biti protjeran iz Australije ili će ipak dobiti dopuštenje da pokuša osvojiti jubilarni deseti Australian Open, 6. siječnja policija je tokom redovne kontrole u Zadru zaustavila automobil koji je vozio Ivica Erlić. Vijest sama po sebi ne bi bila osobito zanimljiva, da Erlić – inače ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i član Stožera civilne zaštite – nije bio zaražen koronavirusom zbog čega mu je određena izolacija.

Vijest je na Facebooku objavio predsjednik SDP-a Zadarske županije i županijski vijećnik Jure Zubčić, koji je zbog toga zatražio da ovaj član Nezavisnih za Hrvatsku i bivši HDZ-ovac podnese ostavku. Objašnjavajući zašto je kršio epidemiološke mjere za čije je provođenje upravo on zadužen, Erlić je pokušao objasniti da je krenuo liječniku jer se nije osjećao dobro. Kaže da je bio malaksao i da je otežano disao, pa da je po preporuci svoga liječnika i voditelja Hitne službe sjeo u automobil i uputio se na pregled. „Pod svim tim pritiskom, vidite što se događa, možda sam se i malo uspaničio. Nazvao sam svog liječnika i voditelja Hitne službe da se posavjetujem što učiniti. Oni su pitali mogu li voziti, rekao sam: Mogu. Rekli su sjedi u auto i dođi, pregledat ćemo te i to je to. Spremio sam se, sjeo u auto i krenuo na pregled. Napravio sam pregled i vratio se doma“, rekao je Ivica Erlić novinarima, kao da je u kući nestalo kruha pa se zaletio do prve pekarnice po koju kiflu.

Vijest ovdje ne završava. Dok su ostali novinari Erlićevu izjavu uzimali telefonski, Hrvatska televizija - „uvijek na licu mjesta“ kad su u pitanju HDZ i njegovi sateliti – uputila je svoju novinarku Anu Marušić ni manje ni više nego u Erlićevu kuću. Izjavu su snimili na balkonu. Šef hitne službe Erlić je ispričao već spomenuto i još se kolegici s javnog servisa pojadao da dobro zna otkud i zašto dolaze ovakve i slične priče protiv njega. Koronavirus? Mjere izolacije? Ma koga briga!

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više