Novosti

Kronika

Maлoбрojни, aли aктивни

Слуњскo виjeћe jeднo je oд нajбoљих у Kaрлoвaчкoj жупaниjи, рeкao je дoжупaн Дejaн Mихajлoвић нa oбиљeжaвaњу Дaнa Виjeћa и Kрснe слaвe ВСНM-a Грaдa Слуњa

Large sve%c6%92ana sjednica vsnm slunja 2

Imaju rezultate – VSNM Slunja

Na Preobraženje, u Mjesnom odboru Veljun obilježeni su Dan Vijeća i Krsna slava Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Slunja. Pored vijećnika prisustvovali su Dejan Mihajlović, dožupan Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, Predrag Mandić, predsjednik Mjesnog odbora Veljun i Branko Santrač, nadležni paroh iz Vojnića koji je posvetio slavski kruh i koljivo. Sve prisutne je pozdravila Goranka Mandić, predsjednica VSNM-a Grada Slunja. Ona je podnijela izvještaj o radu Vijeća u prošlih godinu dana.

Istaknula je da je dosta učinjeno na asfaltiranju seoskih cesta, ali nedovoljno i koliko bi trebalo, naglasivši da nasipanje puteva nema dugotrajni efekat jer čim padnu jake jesenje ili proljetne kiše, bujice odnose nasipani pijesak. Zato bi bilo puno efikasnije i za Grad Slunj jeftinije da se ti putevi asfaltiraju jer tada ne bi bilo troška nasipavanja. Dosta je učinjeno na uređenju prostorija Vijeća i Mjesnog odbora u Veljunu pored gornjeg spomenika, kao i na uređenju prostorija u Mjesnom odboru Primišlje. Rad slunjskog gradskog manjinskog vijeća pohvalio je dožupan Dejan Mihajlović.

- Kad se uzme u obzir poziciju, budžet i dobnu strukturu, može se reći da je Slunjsko vijeće jedno od najboljih u Karlovačkoj županiji. Uporno se trude da uređuju prostorije za rad koji je prije toga bio totalno devastiran. Aktivni su u kontaktima prema lokalnoj i svojoj zajednici. Radili su na poboljšanju putne infrastrukture i niskonaponske mreže da bar na neki način pomognu starim i nemoćnim ljudima koji ovdje žive. Aktivni su i u programu Zaželi. Iako su malobrojni, pokušavaju svima u Mjesnom odboru poboljšati status. Oni ne kukaju kako im je loše već pokušavaju popraviti stanje. I znaju kako to činiti: tražiti od lokalne zajednice, srpskih institucija, saborskih zastupnika i tako dalje. Problemi se rješavaju sistemom "korak po korak" - kazao je dožupan Mihajlović.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Kronika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više