Novosti

Politika

Kaд прoслaвa прoђe

Oд 15 нajсирoмaшниjих oпћинa у Хрвaтскoj, дeсeт их je сa српскoм вeћинoм. У тим сe крajeвимa улaжу мaлa и нeдoвoљнa срeдствa зa кoмунaлну и цeстoвну инфрaструктуру

Large informator  kad proslava pro%c4%91e

Svečana sjednica u Krnjaku

Uz prisutnost brojnih gostiju, povodom Dana općine, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Krnjak.

O ostvarenim rezultatima u protekloj godini govorio je općinski načelnik Perica Matijević. Kako je rekao, kada je prije tri godine preuzimao dužnost, demografska slika je bila vrlo loša, a danas je ipak nešto bolja. Mladi, učenici i studenti, njih 40 koje općina stipendira, kao i oni iz osnovne škole koji dobivaju besplatne radne bilježnice te imaju osiguran prijevoz od kućnog praga do škole i natrag, danas Općinu doživljavaju kao svoj drugi dom, ustvrdio je Matijević.

Pobrojani su ostvareni rezultati u komunalnoj infrastrukturi te o brizi za starije (kroz program Zaželi sa državnog nivoa, Pomoć u kući s općinskog nivoa i o besplatnom prijevozu za starije stanovnike u saradnji sa SNV-om). Intenzivno se radi na sređivanju vlasničkih odnosa jer čisti dokumenti su glavni uslov za prijavljivanje na razne konkurse, od Županije, države do EU.

Zamjenica županice Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar je naglasila ulogu Županije u prijevozu učenika, istaknula je i prednosti cjelodnevne škole te brigu o starijima stanovnicima kroz više programa. S prigodničarskim i protokolarnim naglascima se nije složio srpski dožupan Dejan Mihajlović. Rekao je da je sve to lijepo čuti, ali kada obilježavanje prođe, ostaju brojni problemi lokalnih zajednica. Od 15 najsiromašnijih općina u Hrvatskoj, deset ih je sa srpskom većinom. U tim se krajevima ulažu mala i nedovoljna sredstva za komunalnu i cestovnu infrastrukturu pa bi ovim tempom trebalo preko 50 godina da sve dođe na svoje.

- Zagovornica sam i bit ću među onima koji će braniti da se ugasi bilo koja opština. Znam koliko je to važno lokalnom stanovništvu. Nije to samo, kako se voli reći, plata za načelnika i pročelnika nego je to briga o najnižem lokalnom nivou – rekla je saborska zastupnica SDSS-a Dragana Jeckov.

Potražite Novosti od petka na kioscima.
Informacije o pretplati pronađite ovdje.

Politika

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića. Saznajte više